Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

MIKE TRAMP & THE ROCK N’ ROLL CIRCUZ: “Stand Your Ground”

Θα μπορούσα να μην ακούσω καν το νέο album του Mike Tramp και να γράψω την κριτική μου εξίσου καλά, μιας και είμαι πλήρως ενημερωμένος για τα έργα και τις ημέρες του εν λόγω καλλιτέχνη, ενώ το κάθε του βήμα είναι σχεδόν ίδιο, συνθετικά αλλά ευτυχώς και ποιοτικά.
Η αλήθεια είναι ότι ο Mike έχει περάσει από πολλά σχήματα, με γνωστότερο φυσικά τους White Lion και οι κάπως επαναλαμβανόμενες κινήσεις του τον έχουν φέρει σε μία κατάσταση αφάνειας.
Αποφασισμένος να επανέλθει στα πετυχημένα μουσικά δρώμενα, μιας και τα προσωπικά album του, παρότι συμπαθέστατα, δε φτούρησαν εμπορικά, δημιούργησε πριν δύο χρόνια τους Rock n’ Roll Circuz και το ντεμπούτο τους ήταν μια ευχάριστη (αν και αναμενόμενη ηχητικά) έκπληξη.
Η νέα δουλεία αυτού του project (που ουσιαστικά αποτελεί συνέχεια των solo δίσκων του, με διαφοροποιημένο όνομα), βαπτίστηκε “Stand Your Ground” και αποτελεί σίγουρη αγορά για τους απανταχού fan του Tramp (όσοι απομείναμε τέλος πάντων).
Η γνωστή συνταγή ημιακουστικού μελωδικού hard rock και εδώ λοιπόν, με μια ιδέα από country και τη γνώριμη χροιά του παλαιού frontman των White Lion, σε μια πιο μεστή version, λόγω ηλικίας.
Ακούγεται αρκετά ευχάριστα και είναι ότι πρέπει για μεσημεριανό καφεδάκι στο μπαλκόνι, τώρα που πιάνουν οι ζέστες, ενώ οι κλασσικές ταξιδιάρικες εκφάνσεις του Mike μπορούν να συντροφεύσουν κάλλιστα και ένα road trip (αλλά που να βάζεις βενζίνη…) Αδικημένος τραγουδοποιός γενικά, αλλά ο ίδιος επέλεξε αυτό το δρόμο. Οι (λίγοι πλέον) πιστοί το έχουν ήδη στα υπόψη.
Εσείς οι υπόλοιποι, γιατί δεν του δίνετε μια ευκαιρία; Ποτέ δεν είναι αργά, άλλωστε!

Στέφανος Στεφανόπουλος (www.rockway.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...