Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

IRON MAN 2

Το δεύτερο sequel με τον Robert Downey Jr. στο ρόλο του σιδερένιου ήρωα, είναι από τις λίγες περιπτώσεις, που είναι καλύτερο από το ντεμπούτο του, αλλά ακόμη κι αν αυτό δε το γνωρίζεις, σίγουρα πεθαίνεις να δεις το φιλμ ως οπαδός του Iron Man από τότε που όλοι οι υπερήρωες της Marvel ήταν χάρτινες εικόνες!
Ως ανυπόμονος λοιπόν, ψάχνεις και βλέπεις ένα trailer στο youtube, διαπιστώνοντας πως ένα από τα κομμάτια του soundtrack, δεν είναι άλλο από το.. Iron Man!! Ποιο Iron Man; Μα εκείνο των Black Sabbath! Έπος;!
Μάλλον όχι, μιας και το συγκεκριμένο βίντεο, ήταν πιθανότατα fun made και δε φτάνει που έγινα ρόμπα διαφωνώντας γι’ αυτό, ξενέρωσα κι όλας, μιας και ήταν πάρα, μα πάρα πολύ καλό! Λίγο το κακό όμως και περισσότερο το καλό, αφού τη θέση των Sabbath, “πήραν” οι AC/DC, αν και υπεύθυνος για τη επιλογή τους είναι ο παθιασμένος με τη μουσική τους Jon Favreau, o οποίος επίσης σκηνοθετεί, μα και “παίζει” στο φιλμ, υποδυόμενος το Harold “Happy” Hogan, φίλο και οδηγό του Tony Stark!
Το soundtrack ξεκίνησε με σκοπό να γίνει όπως και με το φιλμ “Maximum Overdrive” του Stephen King, όπου οι Αυστραλοί είχαν “χαρίσει” εξολοκλήρου τη μουσική τους, με το άλμπουμ “Who Made Who”. Στη προκειμένη περίπτωση όμως, δεν υπάρχουν νέα τραγούδια και το cd λειτουργεί ως μια συλλογή, συμπεριλαμβάνοντας τη Bon Scott αλλά και τη Brian Johnson εποχή! Κρίνοντας από τις πωλήσεις, η οποίες έφτασαν στις 2 εκατομμύρια κόπιες, κανείς δε μπορεί να αμφιβάλει για την επιτυχία που είχε αυτή η κίνηση, έστω και αν λειτούργησε ως ένα άλλο best of ή αν μόνο 2 (Shoot to Trill, Highway to Hell) από τα 15 κομμάτια ακούγονται στη ταινία! Επίσης κομμάτια από Queen, The Clash, Beastie Boys κ.α. θα τα’ ακούσεις.. αλλά δεν υπάρχουν στο επίσημο soundtrack!
Υπάρχουν 3 διαφορετικές εκδόσεις του cd και αυτές είναι η basic, η Special και η Deluxe και πλην της basic οι υπόλοιπες 2, κρύβουν αρκετά καλούδια όπως, behind the scenes footage, interviews, making of και ακόμη μια παρουσίαση του πρώτου κόμικ Iron Man που εκδόθηκε ποτέ!
Να μη ξεχάσω να αναφέρω, τη τρισδιάστατη οπτικοακουστική παρουσίαση του “Shoot to Thrill” για την ταινία εννοείται, που έγινε στο Rochester Castle από τους AC/DC και μας υπενθυμίζει το τι έχουμε να δούμε.. στο σύντομο μέλλον!
Tracklist:
Shoot to Thrill
Rock ‘n Roll Damnation
Guns for Hire
Cold Hearted Man
Back in Black
Thunderstruck
If You Want Blood (You’ve Got It)
Evil Walks
T.N.T
Hell Ain’t a Bad Place To Be
Have a Drink ON Me
The Razors Edge
Let There Be Rock
War Machine
Highway to Hell

Μιχάλης Κανακουσάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...