Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

DE LA CRUZ: “Street Level”


Το 2007 ο Αυστραλός ο κιθαρίστας Casey Jones βρέθηκε παρέα με τον Νεοζηλανδό τραγουδιστή Roxxi Catalano και μετά από σχολαστική ανταλλαγή μουσικών απόψεων και ονείρων αποφάσισαν να σχηματίσουν τους DE LA CRUZ.
Έπειτα ήρθε το ψάξιμο σε διάφορα clubs στη χώρα των καγκουρό, για να  ανακαλύψουν καλούς μουσικούς και το 2010 βρήκαν και τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος και ξεκίνησαν ουσιαστικά με βάση τον αμερικανικό melodic hard rock ήχο των ‘80s.
Στα αρχικά σχέδια τους ήταν η κυκλοφορία ενός ΕΡ (μόνο σε online έκδοση) που τελικά το κατόρθωσαν τον Οκτώβριο του 2011, και αυτό αρκούσε για να τους δώσει το χρυσό εισιτήριο και την μεταγραφή τους στο μεγαθήριο που λέγεται Frontiers Records, μιας και τους ανέλαβε για το παραπάνω βήμα.
Έτσι λοιπόν οι DE LA CRUZ κυκλοφορούν αυτόν τον Μάρτιο το “Street Level” και δείχνουν να πατούν με δύναμη και αποφασιστικότητα γερά το πόδι τους στην μεγάλη κοινότητα του hard rock.
To group θυμίζει έντονα τους Def Leppard ενώ έχουν αρκετές επιρροές και από Danger Danger, Winger, Dokken, Ratt, Steel Panther και Van Halen. Οι εύπεπτες μελωδίες και  τα φασαριόζικα κιθαριστικά σόλο παραπέμπουν ευθέως στα ‘80s ενώ οι ερμηνείες είναι  πιστές στο γνωστό  ύφος του  Joe Elliott. Οι φίλοι του συγκεκριμένου ήχου που αναπολούν τα φωνακλάδικα ρεφρέν, τις περμανάντ, τις γκόμενες να λικνίζονται φιλήδονα σε εκπομπή στο MTV, την hair metal αισθητική στα εξώφυλλα και δεν έχουν ξεκολλήσει με τίποτα από τα ’80, έχουν ένα πολύ πετυχημένο αντίγραφο για να απολαμβάνουν τους επόμενους μήνες τις εφηβικές τους αναμνήσεις μέσω των υπέροχων DE LA CRUZ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...