Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

KINGDOM COME: “Outlier”

Οι Kingdom Come θεωρούνταν και συνεχίζουν να θεωρούνται ένα από τα πιο “σοβαρά” hard rock συγκροτήματα τα τελευταία 25, περίπου, χρόνια.
Ο ιθύνων νους πίσω από τους Kingdom Come είναι αναμφίβολα ο Lenny Wolf. Η φιλοσοφία του ήταν πάντα “αυθεντικότητα και μετά εμπορικότητα”. Αυτό βέβαια “σηκώνει” κουβέντα, αλλά δεν είναι του παρόντος.
Σημασία έχει πως αυτή η μπάντα μας έχει προσφέρει κάποια πραγματικά σπουδαία δείγματα ποιοτικού hard rock και ορισμένα από τα τραγούδια τους έχουν μείνει κλασσικά! Ας μην ξεχνάμε όμως πως ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης δεν αρκείται στο να μένει “κολλημένος” στο παρελθόν αλλά του αρέσει να πειραματίζεται σε ότι αφορά τον ήχο.
Το “Outlier” είναι το πρώτο full-length Kingdom Come άλμπουμ μετά την κυκλοφορία του “Magnified” το 2009. Στην ουσία, όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος ο Wolf, το νέο τους πόνημα αφορά βιώματα του τραγουδιστή αγγίζοντας κατά κάποιο τρόπο προσωπικά του θέματα. Όπως είπα και πριν, στους Kingdom Come (Lenny Wolf) αρέσει να πειραματίζονται και έτσι και εδώ ο ήχος δεν θυμίζει και αρκετά την μπάντα των “In Your Face”, “s/t”, και “Hands Of Time” δίσκων. Βαδίζει στα μονοπάτια των τελευταίων άλμπουμ της μπάντας και μόνο ορισμένες στιγμές θυμίζουν τις παλιές ένδοξες τους μέρες με τις υπέροχες μελωδίες και τα “έξυπνα” και πιασάρικα ρεφραίν.
Στο εναρκτήριο τραγούδι, “God Does Not Sing Our Song”, έχουμε ένα heavy μονοκόμματο ήχο με χαμηλά κουρδισμένες κιθάρες και το μόνο που θυμίζει Kingdom Come είναι η φωνή! Μετά από δυο μέτριες στιγμές φτάνουμε στο “Let The Silence Talk” το οποίο είναι αρκετά καλό χωρίς όμως να κάνει την διαφορά. Το “The Trap Is Alive” είναι ένα πάρα πολύ καλό κομμάτι με ωραίο ρυθμό και πολύ καλές ενορχηστρώσεις. Σίγουρα το άλμπουμ έχει τις στιγμές του, λίγες ή πολλές αυτό είναι προσωπική εκτίμηση, αλλά το σίγουρο είναι πως δεν με έπεισε…
Συγγνώμη τώρα αλλά θα βάλω στο cd player το νέο άλμπουμ των Pretty Maids!

Βασίλης Χασιρτζόγλου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...