Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

GLORYHAMMER: “Tales from the Kingdom of Fire”


Για να είμαι ειλικρινής δεν είμαι πλέον οπαδός του συμφωνικού power metal με δράκους,μάγους, πριγκίπισσες και αφηνιασμένα troll να κόβουν βόλτες στο δωμάτιο μου.
Στα 90’s γούσταρα τρελά μπάντες σαν τους Rhapsody of Fire αλλά πλέον είναι πολύ δύσκολο να ασχοληθώ με μπάντες του είδους, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι το συγκεκριμένο ιδίωμα δεν βγάζει ακόμα και σήμερα ενδιαφέροντα πράγματα.
Το συγκεκριμένο project των Gloryhammer μας έρχεται από την Αγγλία και πιο συγκεκριμένα από τον Christopher Bowes, ιθύνοντα νου των πειρατών Alestorm, και τον τραγουδιστή των Emerald, Thomas Winkler, οι οποίοι αποφάσισαν να διερευνήσουν τις συμφωνικές ανησυχίες τους μέσω της κυκλοφορίας του “Tales from the kingdom of fire”.
Είναι τόσο προβλέψιμα αυτά που θα ακούσει ο ακροατής που τα πολλά λόγια είναι πραγματικά περιττά. Ένα μείγμα από Rhapsody of Fire, Sabaton (τα φωνητικά δεν είναι αλά Λιλιπούπολη, αλλά έχουν ένα τσαμπουκά και μια βραχνάδα) με ολίγον τι από Turisas στα πομπώδη σημεία. Στη συγκεκριμένη κυκλοφορία θα βρείτε όλα μα ΟΛΑ τα cliché του ιδιώματος και αυτά εις τη νιοστή. Με άλλα λόγια cheesy μέχρι το κόκκαλο. Επικός ήχος, πομπώδη συμφωνικά περάσματα, χορωδίες, πριγκίπισες σε εμμηνόπαυση και ότι άλλο βάζει ο νούς σας. Όλα καλοπαιγμένα αλλά ταυτόχρονα χιλιοπαιγμένα σε βαθμό ψύχωσης. 
Η δουλειά στις κιθάρες και στα πλήκτρα είναι αρκετά καλή και κρατάει το album σε ένα  καλό επίππεδο υποστηριζόμενη από μια εκπληκτική παραγωγή που δείχνει ότι αν μη τι άλλο ότι το συγκρότημα παίρνει στα σοβαρά αυτό που κάνει και σέβεται το κόσμο που θα ενδιαφερθεί για τη πάρτη τους. Για highlight θα ξεχώριζα τα “Τhe Unicorn Invasion of Dundee” και “Angus McFife”, τα οποία είναι ίσως τα καλύτερα κομμάτια του album μιας και περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τη συγκεκριμένη κυκλοφορία.
Πρίν 15 χρόνια το album θα έκανε σίγουρα εντύπωση. Το 2013 όμως όχι. Δεν ξέρω πόσοι οπαδοί του συγκεκριμένου ιδιώματος έχουν απομείνει. Αυτοί που έχουν ας ρίξουν ένα άκουσμα γιατί πιθανώς θα βρούνε ένα album που θα τους συντροφεύσει για ένα εύλογο χρονικό διάστημα. Οι υπόλοιποι καλύτερα να ασχοληθούμε με τη πριγκίπισσα. 

Λάμπης Κιπενής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...