Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

AVENGERS ASSEMBLE

Η χαρά του “nerd”. Αναγάλλιασε η comic πλευρά όλων μας, όσοι τουλάχιστον από εμάς χαρήκαν βλέποντας το “Iron Man” ή το “Hulk”, όταν ανακοινώθηκε η ταινία “The Avengers”. Τι γιατί; Εντάξει, δεν ήταν όλες οι ταινίες-μεταφορές comic ηρώων της Marvel πετυχημένες καλλιτεχνικά (διότι εμπορικά λίγο πολύ είναι πριν καν κυκλοφορήσουν), αλλά η σκέψη να τους δεις όλους μαζί σε μια είναι ελκυστική.
Τώρα, στο παρόν κείμενο ο στόχος μας δεν είναι να κρίνουμε το αν είναι καλή η ταινία ή όχι, αλλά το να κρίνουμε την κυκλοφορία ενός συμπληρωματικού soundtrack, που αν και δεν έχει απόλυτη επαφή με το φιλμ, είναι ενδιαφέρουσα.

“Avengers Assemble – Music from and ispired by the movie” είναι ο τίτλος του soundtrack, που αν εξαιρέσουμε το “Live to rise” τωνSoundgarden, με την εξαίσια φωνή του Chris Cornell, το οποίο ο θεατής μπορεί να απολαύσει στην ταινία, όλα τα υπόλοιπα είναι φτιαγμένα επί τούτου, εμπνευσμένα από την ταινία και καθαρά για να πιάσει εμπορικά και το κομμάτι όλων ημών των ροκάδων, που δεν θα επενδύσουν στο αυτό καθεαυτό soundtrack που κυκλοφορεί με τη μουσική του Alan Silvestri.

Μια συλλογή που περιέχει μεγάλα ονόματα του σύγχρονου rock, όπωςShinedownEvanescenceKasabianBuckcherry και είναι όμορφη στο σύνολο της όπως και must για εκείνους που αγαπάνε τέτοιες συλλογές.

Κομμάτια όπως αυτό των Rise Against (“Dirt and Roses”) αξίζει να ακούγεται γενικά, αφού είναι ένα πολύ καλό δείγμα punk rock, καθώς επίσης και το γενναίο εγχείρημα των Five Finger Death Punch, να διασκευάσουν το“From Out of Nowhere” των ανυπέρβλητων Faith No More, που το κάνει να ακούγεται λίγο πιο απλό και χαλαρό, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να αντικαταστήσει το πρωτότυπο.

Καλή προσπάθεια από τη Marvel, να αποσπάσει από τον καθένα μας επιπλέον μπικικίνια, αλλά απευθύνεται μόνο σε σαουντρακάδες, πιστεύω.

Tracklist
1. Live to Rise - Soundgarden
2. I’m Alive - Shinedown
3. Dirt and Roses - Rise Against
4. Even If I Could - Papa Roach
5. Unbroken - Black Veil Brides
6. Breath - Scott Weiland
7. Comeback - Redlight King
8. Into the Blue -  Bush
9. A New Way to Bleed (Photek Remix) - Evanescence
10. Count Me Out - Pusherjones
11. Wherever I Go - Buckcherry
12. From Out of Nowhere - Five Finger Death Punch
13. Shake the Ground - Cherri Bomb

Δημήτρης Μαρσέλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...