Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

FIREWIND: “Apotheosis- Live 2012”


Λίγο πριν την εκπνοή του 2012 η μπάντα διεξάγει την περιοδεία για την προώθηση του πιο πρόσφατου studio album της, “Few Against Many”. Στην Ελλάδα μάλιστα κάνουν 4 εμφανίσεις στις οποίες, όσοι θα θυμόσαστε από τηνανταπόκρισή μας (και φυσικά όσοι παρευρεθήκατε) είχε γίνει Ο χαμός.
“Τα λόγια πετούν, οι ηχογραφήσεις μένουν” θα έλεγε κανείς σε μια παράφραση της γνωστής λατινικής παροιμίας “Verba volant, scripta manent”, για αυτό λοιπόν ο Gus G με την παρέα του επιλέγουν 17 κομμάτια και τα κυκλοφορούν στο “Apotheosis live 2012” διάρκειας 69 λεπτών.

Αυτή είναι η δεύτερη live κυκλοφορία των Firewind (είχε προηγηθεί το “Live Premonition” το 2008) και με αυτό το album σφραγίζουν τη δεκαετή τους παρουσία στον χώρο, αλλά και το τέλος εποχής του Apollo Papathanasiou στη μπάντα, αφού μετά την ολοκλήρωση της εν λόγο περιοδείας ανακοινώθηκε η οριστική του αποχώρηση, καθώς από αρκετό καιρό πριν αδυνατούσε να ακολουθήσει ολόκληρο το πρόγραμμα εμφανίσεων και συχνά η μπάντα έπαιζε με session τραγουδιστή. Για το 2013 πάντως έχουν “κλείσει” τον Kelly Sundown Carpenter (Adagio, Beyond Twilight, Outworld κ.α.) και απομένει να δούμε αν στη συγκεκριμένη περίπτωση θα ισχύσει το “ουδέν μονιμότερο του προσωρινού”.

Ως αυτόπτης και αυτήκοος μάρτυς των 2 εμφανίσεων τους στην Αθήνα, μπορώ να βεβαιώσω πως το album αποτυπώνει γνήσια και αντιπροσωπευτικά τον live ήχο των Firewind αλλά και των πολλών φίλων τους που παρακολούθησαν τα show της περιοδείας τους. Η ποιότητα με την οποία μεταφέρθηκε ο ήχος από τα venues στα στερεοφωνικά μας είναι υποδειγματική, ενώ πολύ “έξυπνη” δουλειά έχει γίνει και στην επιλογή των κομματιών τα οποία τελικά μπήκαν στο tracklist της κυκλοφορίας κι αυτό επειδή δεν επέλεξαν τον εύκολο δρόμο της επιλογής μόνο δημοφιλών, στο ευρύ κοινό κομματιών, αλλά κάλυψαν τα κενά του “Live Premonition”. Κι αυτό το έκαναν επιλέγοντας παλαιότερα κομμάτια που δε συνηθίζουν να παίζουν στα live τους και φυσικά κομμάτια από το πιο πρόσφατο album τους για την προώθηση του οποίου γινόταν και η περιοδεία.

Η πρώτες κόπιες του “Apotheosis” κυκλοφορούν σε digipack έκδοση από την Century Media Records και η κυκλοφορία έχει οριστεί για τις 24 Ιουνίου. Αναλυτικά το tracklist το βλέπετε παρακάτω:

FIREWIND: "Apotheosis - Live 2012"
01. Head Up High
02. Wall Of Sound
03. Allegiance
04. Few Against Many
05. The Departure
06. Heading For The Dawn
07. Losing My Mind
08. World On Fire
09. Guitar Solo 2012
10. SKG
11. Between Heaven And Hell
12. Piano Solo
13. Edge Of A Dream
14. Mercenary Man
15. Glorious
16. Maniac
17. Falling To Pieces

Γιάννης Φράγκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...