Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

ANNEKE VAN GIERSBERGEN: “Drive”


Η μικρή Ολλανδέζα μεγάλωσε και μάλιστα αρκετά…
Μην περιμένετε να ακούσετε τίποτα από το υλικό καλλιτεχνών που έχει συνεργαστεί, όπως The Gathering, D.Townsend, Anathema, November's Doom κλπ. Στο “Drive” έχουμε να κάνουμε με απλοϊκό pop/rock το οποίο έχει κάποιες κιθαριστικές ενέσεις και επιρροές Lacuna Coil και The Cranberries, αλλά μέχρι εκεί. Αν δεν ήταν η Anneke με το πραγματικά τεράστιο ταλέντο της και την απερίγραπτα παθιασμένη της φωνή μάλλον η παρουσίαση για το εν λόγω album θα είχε τελειώσει ήδη στις πρώτες 2-3 γραμμές.
Ευτυχώς ή δυστυχώς όμως η Anneke το κάνει πολύ δύσκολο να βγάλεις το φτυάρι και να αρχίσεις να θάβεις. Πέμπτη στούντιο απόπειρα υπό την σφραγίδα του ονόματός της και με μια φράση θα το περιέγραφα ως καλή επιλογή για συντροφιά σε ταξίδι με πολύωρη οδήγηση. Δεν σου αφήνει τίποτα, αλλά σε φορτίζει θετική ενέργεια κατά την διάρκεια της ακρόασης. Ειδικά τα “We live on”, “Treat me like a lady”, “Drive” και “The best is yet to come” ακούγονται πολύ ευχάριστα καθώς με το δεξί πόδι κολλημένο στο πάτωμα αφήνεις πίσω σου τα χιλιόμετρα.
Υπάρχουν όμως και πιο chill out στιγμές όπως τα “She”, “Mental Jungle” και “Shooting for the stars”, ενώ δεν λείπουν και πιο έντονα συναισθηματικά φορτισμένες στιγμές όπως το “My mother said” σε ύφος πιάνο μπαλάντας. Οι ηχογραφήσεις έγιναν full band στο στούντιο κόντρα στο ρεύμα που θέλει όλα να γίνονται από το διαδίκτυο. Άλλωστε με τους συγκεκριμένους μουσικούς η Anneke έχει φάει “ψωμί και αλάτι” στο δρόμο και έχουν αποκτήσει πλέον χημεία ως μπάντα.
Η Anneke δείχνει πλέον αποφασισμένη να διατηρήσει αυτή την πορεία στις solo δουλειές της και σίγουρα απευθύνεται σε ένα ιδιαίτερα ευρύ ακροατήριο ρισκάροντας ως ένα σημείο τους φίλους που απέκτησε στο ξεκίνημα της καριέρας της. Αυτό που μένει πλέον είναι ο ακροατής να αποφασίσει εάν θα συμπορευτεί ή όχι μαζί της. Κυκλοφορεί στις 23 του Σεπτέμβρη από την Inside Out σε CD και ψηφιακή διανομή.


Γιάννης Φράγκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...