Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

COLDSPELL: “Frozen Paradise”


Στα χνάρια των δύο προηγούμενων επιτυχημένων άλμπουμ τους, συνεχίζουν οι Σουηδοί COLDSPELL αφού με την τρίτη τους, δισκογραφική κυκλοφορία που τιτλοφορείται "Frozen Paradise" επιβεβαιώνουν πανηγυρικά πόσο ταλαντούχο και δημιουργικό συγκρότημα είναι.
Η παρέα του κιθαρίστα και ηγέτη του συγκροτήματος, Michael Larsson, χάρη στο άψογο και βιρτουόζικο παίξιμο του, αποδίδει ένα θαυμάσιο μίγμα hard ‘n heavy συνθέσεων (επηρεασμένο κυρίως από Whitesnake τελευταίας φουρνιάς και πρώιμους Rainbow) γεμάτο από melodic ρυθμούς με όπλο αιχμής την εξαιρετική και δυναμική φωνή του Niklas Swedentorp.
Ο “παγωμένος παράδεισος” των Σουηδών περιέχει αργόσυρτες και γοητευτικές εισαγωγές, επιβλητικά πλήκτρα από τον Matti Eklund, κιθάρες που στροβιλίζουν σαν τυφώνας, ερμηνείες που σε καθηλώνουν, έντεχνες ενορχηστρώσεις που τις απογειώνουν το εκρηκτικό δίδυμο Chris Goldsmith (μπάσο) και Perra Johanson (ντραμς) και μία εκπληκτική ατμόσφαιρα που ξεκινά με ένα melodic hard rock τέμπο και εξελίσσεται πολλές φορές σε metal δυναμίτη.
Κομμάτια που ξεχώρισα είναι το συναρπαστικό “Soldiers” με τις κιθάρες να μεταμορφώνονται σε σκωτσέζικες γκάιντες και να δίνουν ένα πιο επικό ύφος στο εν λόγω τραγούδι όπως κάτι παρόμοιο συμβαίνει και στο “Legacy” ενώ το “Paradise” σε κερδίζει για την “γλυκιά” αγριάδα του.
Επίσης ξεχώρισα το “Life 2 Live” με το υπέροχο ρεφρέν, το “Falling” με τις έξυπνες εναλλαγές του, το πομπώδες και μαγευτικό “Angel of the World” καθώς και το “Alive” με το περήφανο ρυθμό του.
Οι COLDSPELL λοιπόν κυκλοφορούν ένα από τους πιο καλοδουλεμένους και αξιόλογους δίσκους της χρονιάς και επειδή το Rockway.gr έχει αδυναμία στη συγκεκριμένη μπάντα, νομίζω ότι πρέπει να μας κάνετε το χατίρι και να τους ακούσετε δυνατά και με τα ηχεία στο κόκκινο!


Φώτης Μελέτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...