Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

KINGDRAGON: “Hide the Sun”



Η δεύτερη επίσημη και αυτή την φορά ολοκληρωμένη κυκλοφορία των Kingdragon όπου περιέχει όλη την καλή και νόστιμη συνταγή για να απολαύσεις ένα καλοδουλεμένο και αυθεντικό melodic hard rock δίσκο.
Το ομότιτλο κομμάτι του “Hide the Sun” είναι πραγματικά εξαιρετικό με τα πλήκτρα του ηγέτη του συγκροτήματος George Aspiotis να δημιουργούν ένα πραγματικό μουσικό διαμάντι όπου οι μελωδικές εναλλαγές και το ονειρεμένο ρεφρέν είναι ότι πιο εμπνευσμένο έχω ακούσει το τελευταίο διάστημα. To “Burn it Down” θυμίζει έντονα τους Whitesnake τόσο στα φωνητικά όσο και στην ενορχήστρωση ενώ το “Last Time” έχει μία σκανδιναβική αύρα και το “Shout Very Loud” θυμίζει κάτι από Gotthard.
Ακολουθεί η μελαγχολική μπαλάντα “Only Winter” και το αεράτο “Victim of Love” που ξεκινά με ένα θαυμάσιο κιθαριστικό μελωδικό σόλο που σου κολλάει το μυαλό ενώ το “Living for Tomorrow” ακούγεται απλά συμπαθητικό.
Από τις καλύτερες συνθέσεις του άλμπουμ είναι το “Asian Star” με τον συνδυασμό  κοφτών κιθαριστικών ριφ του εκρηκτικού Anastasis F. και δυναμικών πλήκτρων (και ελάχιστων οπερετικών φωνητικών στο ξεκίνημα) να απογειώνουν τη συγκεκριμένη σύνθεση αλλά και η συνέχεια του εν λόγω κομματιού να είναι δυναμική και ιδιαίτερα στην ερμηνεία του ρεφρέν. Το “Judgement Day” είναι μία κλασσική δυναμική melodic hard rock σύνθεση με τις κιθαριστικές επιρροές από τον Micheal Schenker -ιδιαίτερα στα σόλο- όχι μόνο στο συγκεκριμένο τραγούδι αλλά  σχεδόν σε όλα τα κομμάτια του άλμπουμ.
Συγκλονιστικό όμως είναι το “Dreams are Broken” με τις βαριές και αργόσυρτες μελωδίες να κυριαρχούν και την “εφιαλτική” ερμηνεία του George Aspiotis να είναι άκρως ανατριχιαστική και τα πλήκτρα να διαμορφώνουν ένα συναρπαστικό αποτέλεσμα. Στο “Man of Yesterday” είναι άλλη μία υπέροχη σύνθεση όπου η φωνή του George Aspiotis ακούγεται βαθιά συναισθηματική και τα πλήκτρα έχουν τον πρώτο ρόλο. Παράλληλα το δίδυμο Mark Kontopidis στα ντραμς, και Andrew Roumeliotis στο μπάσο δίνουν ένα ξεχωριστό χρώμα σε όλα τα επίπεδα των συνθέσεων κάτι που διακρίνεται στο γκαζωμένο “Live to Rock”
Οι Kingdragon με το “Hide the Sun” βάζουν γερά θεμέλια για να κυριαρχήσουν όχι μόνο στη ντόπια σκηνή αλλά και να κερδίσουν και πολλούς οπαδούς στο εξωτερικό. Στο χέρι τους λοιπόν είναι να τα καταφέρουν… Τους το εύχομαι ολόψυχα.


Φώτης Μελέτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...