Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Η σύντομη επιτυχημένη περιπέτεια των SHERIFF



Η σύντομη περιπέτεια των Καναδών Sheriff  ξεκινά το 1979 από το Τορόντο και το γκρουπ αποτελείται από τον τραγουδιστή Freddy Curci, τον κιθαρίστα Steve DeMarchi, τον κημπορντίστα και βασικό συνθέτη Arnold Lanni, τον μπασίστα Wolf Hassel και τον ντράμερ Rob Elliott.
Το 1982 οι SHERIFF κυκλοφορούν το παρθενικό τους δίσκο από την Capitol Records, με τίτλο το όνομα τους και κατορθώνουν να ανέβουν στις υψηλές θέσεις των καναδέζικων τσαρτ και να κάνουν επιτυχία τα "You Remind Me" και τη θαυμάσια μπαλάντα "When I'm with You". 
Το μουσικό ύφος του συγκροτήματος κινείτο σε καθαρά aor/melodic rock μονοπάτια, με όμορφα κιθαριστικά σόλο συνδυασμένα με ψηλά και εκφραστικά φωνητικά από την φοβερή φωνή του Freddy Curci (συνδυασμός Steve Perry Freddy Mercury και Mark Free) και συνθετικά θύμιζαν έντονα Boston, Reo Speedwagon, Styx, Angel και Urgent.

Οι Sheriff περιόδευσαν πέντε φορές στην πατρίδα τους για να επιβληθούν στην ροκ κοινότητα αλλά τελικά δεν κατάφεραν να κάνουν σημαντική εμπορική επιτυχία και το 1985 διέλυσαν οριστικά.
Η μεγάλη έκπληξη όμως για τους διαλυμένους Sheriff συνέβη λίγα χρόνια αργότερα όταν το μοναδικό τους άλμπουμ επανακυκλοφορεί το 1988 και ξαφνικά τον Φεβρουάριο της επόμενης χρονιάς γνωρίζει μεγάλη εμπορική επιτυχία το τραγούδι "When I'm with You" μιας και ένας ραδιοφωνικός dj παίζει συνεχώς την εξαιρετική μπαλάντα από την εκπομπή του, με αποτέλεσμα να αγαπηθεί από το αμερικάνικο κοινό και το κομμάτι να κατακτά την πρώτη θέση στα τσαρτ του Billboard!

Αυτή όμως η αναπάντεχη επιτυχία δεν κατάφερε να δώσει νέα πνοή στο διαλυμένο συγκρότημα μιας και ο βασικός δημιουργός και συνθέτης των Sheriff, ο Arnold Lanni και ο μπασίστας Wolf Hassel είχαν αφοσιωθεί στους Frozen Ghost (κυκλοφόρησαν τρία πολύ καλά άλμπουμ και διαλύθηκαν το 1993).
Το 1988 ο τραγουδιστής Freddy Curci, και ο κιθαρίστας Steve De Marchi μαζί με άλλα τρία μέλη των HEART δημιούργησαν τους Alias που έκαναν μία μικρή επιτυχία στις αρχές της δεκαετίας του ’90, ειδικά με τα κομμάτια “Waiting For Love" και “More Than Words Can Say” και παράλληλα στις συναυλίες τους έπαιζαν μερικά κομμάτια και από την πρώτη τους μπάντα, τους… Sheriff.

 Φώτης Μελέτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...