Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

LITTLE RIVER BAND: “Cuts Like a Diamond”


Από τις πιο επιτυχημένες εμπορικά μπάντες της Αυστραλίας κυρίως στην Αμερική είναι οι Little River Band, που μετράνε αισίως 20 κυκλοφορίες και πωλήσεις περί τα 30 εκατομμύρια δίσκους.
Κανείς από τα αρχικά μέλη δεν είναι πλέον στη μπάντα και ο τραγουδιστής/ μπασίστας Wayne Nelson, εντάχθηκε και παραμένει στο group από 1981, ενώ από τις τάξεις των Little River Band πέρασε ο John Farnham που έδωσε (όταν ήταν στο συγκρότημα) τον AOR ήχο, που δεν είναι ο μοναδικός που χαρακτηρίζει τη μπάντα από το 1975 μιας και westcoast, country και blues διατρέχουν την καινούργια και τις προηγούμενες κυκλοφορίες.
Το εναρκτήριο “The Lost and the Lonely” είναι χαρακτηριστικό 80’s AOR άκουσμα, ωραιότατη εκκίνηση για το δίσκο και φυσικά ξεχωρίζει! Το “What If You’re Wrong”, που επίσης ξεχώρισα είναι κλασικό Little River Band άκουσμα με χαρακτηριστικές αρμονίες  και σύντομα αλλά πανέμορφα κιθαριστικά solo. Επίσης το “You Dream I’ll Drive”, με εκπληκτικές αρμονίες, όμορφη μελωδία και “πασπάλισμα” από Chris Rea “κιθαρόσκονη”.
Γενικά το άλμπουμ κρατάει ζωντανή την παράδοση των Little River Band που είναι σταθερή, μελωδική  μπάντα και ταιριάζει απόλυτα με όλο το μακρύ κατάλογο των κυκλοφοριών τους. Ιδανικό άκουσμα, για να διατηρήσετε τις όμορφες βραδιές του καλοκαιριού ζωντανές!


Νότης Γκιλλανίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...