Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Bryan Adams: "Get Up"


Ο πολυπλατινένιος και αγαπημένος Καναδός rocker Bryan Adams
επιστρέφει στα μουσικά δρώμενα με ολοκαίνουργιο δίσκο: το ξεσηκωτικό Get Up, που είναι ο 13ος στη μακραίωνη ιστορία του καλλιτέχνη.

Με εννέα ολοκαίνουργιες συνθέσεις και τέσσερις ακουστικές εκτελέσεις σε αυτές είναι ο frontman των Elo, Jeff Lynne στην παραγωγή και ο παλιός συνοδοιπόρος των επιτυχιών Jim Vallance είναι παρόντες και έτσι το "Get Up" απογειώνεται ή τουλάχιστον είναι ένας αξιοπρεπέστατος δίσκος αντάξιος του σπουδαίου αυτού τραγουδιστή.
 Το " Get Up In" είναι δίσκος της μοντέρνας σύγχρονης μουσικής rock σκηνής, καλός, σίγουρα είναι ευχάριστο να ακούς αναζωογονημένο τον  Bryan Adams να συνεχίζει αυτό για το οποίο έγινε πασίγνωστος και αυτό είναι οι κλασικοί  rock ήχοι.
Αρκεί να μην περιμένεις να ακούσεις μουσικά- δημιουργήματα κολοσσούς της δεκαετίας των 80ς αρχών 90ς.
Τα εναρκτήρια  "You Belong To Me" και "Go Down Rockin’" είναι τα καλύτερα παραδείγματα με έναν προσανατολισμό στο rock των 70ς,ενώ το πρώτο single, Brand New Day"είναι έξοχο δείγμα μείξης rock/pop κατάλληλο για τα σχετικά ραδιόφωνα.
Ο  Adams με τα γρεζαρισμένα φωνητικά ταιριάζει απόλυτα με τις ενορχηστρώσεις, τις καλύτερες από την εποχή του λαμπρού δίσκου "Waking Up the Neighbours" (1991).
Οι ακουστικές επίσης εκτελέσεις αξιοπρόσεκτες, ειδικά το γλυκόπικρο αίσθημα του "We Did It All" , ακόμη και το κουρδισμένο χαμηλότερα  "Brand New Day", αλλά βέβαια οι οπαδοί σίγουρα θα προτιμούσαμε νέες συνθέσεις...

Σε κάθε περίπτωση το "Get Up" είναι γνήσιο δημιούργημα του Adams, που με την επεμβατική συνεισφορά του πολυοργανίστα, συνθέτη και παραγωγού  Jeff Lynne του οποίου η λίστα περιλαμβάνει ονόματα, όπως οι  The Beatles, ο Paul McCartney,  Randy Newman και ο  Tom Petty (ο δίσκος που παρουσιάζουμε θυμίζει αρκετά τον κύριο), όπως και  η παρουσία του με τους Traveling Wilburys (επίσης στοιχεία έντονα υπάρχουν στο δίσκο του καναδού) – θυμίζει περισσότερο τα πρώτα βήματα του Adams.

Μπορεί ο Adams να συνεχίζει να γιορτάζει την επιτυχία των 30ών  γενεθλίων ενός καταπληκτικού δίσκου του, του  "Reckless" με μια προπωλημένη μεγάλη παγκόσμια και το καλοκαίρι να εμφανίστηκε με τον μέγιστο παλαίμαχο ρόκερ Rod Stewart σε συναυλία του  BBC Radio 2 εμφανιζόμενοι στο Hyde Park Festival αλλά θα πρέπει να αναζητήσει ξανά τις μουσικές ρίζες που τον έκαναν μεγάλο!
Και αυτές βρίσκονται στα 80ς.

Νότης Γκιλλανίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...