Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2015

Stryper: "Fallen"


Είναι παρατηρημένο, ότι οι μεγαλύτεροι σε ηλικία ρόκερ είναι
άκρως παραγωγικοί…εντάξει, υπάρχουν και οι εξαιρέσεις. Αυτοί που σίγουρα δεν ανήκουν στις εξαιρέσεις είναι οι Stryper.

Στην πραγματικότητα οι δίσκοι τους, στα '80ς και τα πρώιμα  '90ς αλλά και αυτά που κυκλοφόρησαν μετά την επανασύνδεση τους στα 2003, θα έμπαιναν άνετα σε μία χωροχρονοκάψουλα για να αποτελέσουν δείγμα συνδυασμένης μουσικότητας και στίχων .
Και για να μην επικεντρώσουμε την παρουσίαση στις μελιστάλαχτες, δακρύβρεχτες μπαλάντες της μπάντας, ο Michael Sweet και οι συνοδοιπόροι του στο δρόμο του Θεού…εεε στο δρόμο της μουσικής ήθελα να γράψω, μεγαλουργούν και πάλι με ένα δίσκο αντάξιο του μακρύτατου καταλόγου τους στο χώρο του χριστιανικού και όχι μόνο hard rock και heavy metal.
Ο δίσκος ξεκινά με μία καταπληκτική σύνθεση που τραντάζει τα ηχεία. Το "Yahweh", είναι μία από τις καλύτερες συνθέσεις της μπάντας!
Τα έχει όλα! Πρόκειται για μία συναρπαστική ψευδο-progressive σύνθεση, με ένα επικοχωροδιακό ξεκίνημα, που ξετυλίγεται για να καταλήξει σε ένα αφιονισμένο '80ς μεταλλικό μέρος, διανθισμένο με τα απίστευτα φωνητικά του Michael Sweet και ένα μαστορικό blues-ιντερλούδιο που καταλήγει με ένα φινετσάτο χορωδιακό κλείσιμο της σύνθεσης.
Ανεβάζοντας την ένταση το ομώνυμο/ομότιτλο τραγούδι περιγράφει απόλυτα τον εκτροχιασμό και την αμοραλιστική ζωή των συγκροτημάτων του μελωδικού hard rock, που διατηρούσαν επαύλεις, sport αμάξια, όπως οι Ratt, Warrant και  Winger πίσω στην εποχή του Αμερικανού προέδρου  Reagan.
Το δυναμικό  "Pride" ξεχωρίζει με ένα ριφ που κολλάει επιδραστικά στα αυτιά, από τα καλύτερα που έχει γράψει η μπάντα!
Το  "After Forever" βρίσκει τους  Stryper να διασκευάζουν μία κλασική σύνθεση του 1971 των Black Sabbath με ίχνη από  glam rock καλλιτέχνες, όπως οι Slade και οι Sweet, με εμπνευσμένη κατάληξη.
Το  "All Over Again"  ηχεί ως ο συνδυασμός  Bon Jovi του  "Never Say Goodbye, των  ELO του  "Telephone Line" και κάθε δυναμικής μπαλάντας που γράφηκε μεταξύ της ανόδου του  MTV και της πτώσης του  hair metal, απόλυτα θριαμβευτικό.
Εάν τα  "Honestly" και  "I Believe in You" ηχούσαν τόσο εντυπωσιακά, όταν παρουσιάστηκαν, σίγουρα και τούτη εδώ η σύνθεση θα είχε ανάλογα αποτελέσματα ευφορίας ψυχικής και αγαλλίασης μουσικής!
Το "King Of Kings" που κλείνει το δίσκο είναι ακόμη ένα καλοδουλεμένο  hard rock κομμάτι. Ένα από τα καλύτερα του δίσκου που τερματίζει το 50λεπτο επάξια τούτο το μουσικό έπος!
Σίγουρα επέστρεψαν οι STRYPER στα δυναμικά χρόνια τους και μαζί  και εμείς που μεγαλώσαμε με την μπάντα και τον ήχο της!

Νότης Γκιλλανίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...