Τρίτη 4 Μαΐου 2010

HOPE TO FIND - “Still Constant” (Promo)

Η γείτονα χώρα μας χτυπά την πόρτα για υποδεχτούμε ένα γέννημα θρέμμα της, μια εκπληκτική progressive rock μπάντα. Σε κάποιους μπορεί αν φανεί κάπως παράξενο, μα, η Τουρκία έχει καλές prog μπάντες?
Ναι! Και βέβαια έχει όπως όλος ο πλανήτης, και είμαι πολύ χαρούμενη όταν έρχονται μπροστά μου κάποιες σαν τους HOPE TO FIND.
Τα πρώτα βήματα για την τελική σημερινή μορφή τους ξεκίνησαν το 2003 και μέχρι σήμερα, μεταφέροντας σε μουσική μορφή τα διαισθητικά τους γούστα τα οποία είναι ακόμα σε εξέλιξη. Η μπάντα εργάζεται σε νέες συνθέσεις υπό την αιγίδα του progressive rock. Εργάζονται συστηματικά και έντονα και η χημεία των μελών πια είναι σε απόλυτη αρμονία. Η διαδικασία αυτή που ξεκίνησε τον Νοέμβρη του 2008 έως και τον Ιούνιο του 2009 δίνει το αποτέλεσμα του promo-cd το οποίο συμπεριλαμβάνει 4 κομμάτια.
Με επιρροές όπως : OPETH, PAIN OF SALVATION, DREAM THEATER, RIVERSIDE, PINK FLOYD, ELOY,.. κάνουν το δικό τους άλμα στη Τουρκική prog σκηνή, με κομμάτια που θα σου τραβήξουν το ενδιαφέρον, να τους ακούσεις και να τους εκτιμήσεις. Από δω και πέρα όλα έχουν πάρει τον δρόμο τους. Η μπάντα δίνει συναυλίες συνέχεια στην χώρα της, και ήδη είναι στην δημιουργία του πρώτου video. To promo που ήδη έχω στα χέρια μου, πραγματικά με εντυπωσιάζει και από την υφή του! Ναι! Αλλά και από την άψογη παρουσίαση του γενικότερα.
Ο μπασίστας της μπάντας- ERDEM KORKMAZ - όντας τελειομανής δηλώνει : “ για την κυκλοφορία του promo επιλέξαμε επαγγελματίες όπως και τα πιο επαγγελματικά studios και προσπαθούμε να κάνουμε το μέγιστο και για την οπτική παρουσίαση του αλλά τόσο και για το artwork γενικότερα, γιατί βάζουμε πάνω από όλα τους ίδιους μας τους εαυτούς στην θέση το ακροατή” η καθημερινότητα τους θα γίνει ο μυστικός κώδικας της δημιουργίας τους και η μουσική τους ο καλύτερος τρόπος για να εκφράσουν συναισθήματα, φόβους, όνειρα, ελπίδες … θα τα βάλουν όλα αυτά σε ένα καζάνι και θα τα ανακατέψουν, ψάχνοντας συνέχεια και νέους τρόπους μουσικής έκφρασης.
Η επόμενη τους ηχογράφηση θα είναι πιο ολοκληρωμένη και η σκέψη για την κυκλοφορία ενός concept album είναι πολύ κοντά. Το επόμενο βήμα? Η συνεχής οικοδόμηση του άλμπουμ και η ελπίδα να πάνε όλα καλά και να βρουν την εταιρεία και τον παραγωγό που θα μπορέσουν να εκφράσουν την ιδέα των HOPE TO FIND.
Με την σκέψη το άλμπουμ να κυκλοφορήσει έως το 2012, είναι έτοιμοι και πρόθυμοι για τις μουσικές σκηνές, και να παίξουν όπου μπορούν. Αξίζει μια αναφορά στα 4 αυτά κομμάτια.
Στο “The Grand Opening”, έχουμε μια έκθεση συναισθημάτων, για όλα αυτά τα χρόνια που έχουν ξοδέψει σε χρόνο και ενέργεια για τόσα άχρηστα πράγματα γύρω τους και παρόλα αυτά είναι ακόμα εδώ και προσπαθούν. Ένα απλό τραγούδι ιδανικό για opening.
Το “ Walking Walls” έχει να κάνει με τις συνεχείς καταπιεστικές καταστάσεις, κοινωνία, οικογένεια, γραπτούς και άγραφτους νόμους και κανόνες και χρειάζονται έναν τρόπο απόδρασης. Έτσι με τους στίχους και κάποια σημεία στο τραγούδι από σκληρά riffs, το τραγούδι μπορεί και προβάλλει “αντίσταση”. “Witness Of Happiness”, η ευτυχία είναι ένα φαινόμενο που σχεδόν όλοι οι άνθρωποι περιμένουν με λαχτάρα. Αλλά κατά πόσο είναι εφικτό αυτό? Είναι ή απλά βλέπουν και αισθάνονται “μάρτυρες” της χωρίς να είναι απόλυτα ευτυχισμένοι? Το τραγούδι ανεβαίνει από την θεματολογία του, όλα τα riffs, μελωδίες, είναι ακριβώς εκεί που πρέπει, ο ήχος και κάποια περίπλοκα μέρη με up and down tempo είναι ακριβώς η προσπάθεια να εκφραστεί το παράδοξο. “City Soul” είναι το τελευταίο και το οποίο μοιάζει να είναι και διαφορετικό από τα άλλα.
Όπως και σε άλλες μπάντες τα μέλη ζούνε σε μια μέτρια σε μέγεθος πόλη, και η ζωή τους πηγαινοέρχεται. Τόσα μηνύματα καθημερινά, και τις πιο πολλές φορές αφομοιώνεσαι από το περιβάλλον θέλοντας και μη, και προσπαθούν να εκφραστούν όχι μόνο με σκληρό ήχο αλλά ψάχνουν την διαφορετικότητα στην εξέλιξη.
Είμαι σίγουρη πως οι HOPE TO FIND είναι μια αξιοσέβαστη νεοσύστατη μπάντα, που εκτός από την επαγγελματικότητα τους- ιδιότητα που συναντάς πολύ αργότερα- είναι η μπάντα που θα μας απασχολήσει στο μέλλον .Η θεματολογία τους και η μουσικές συνθέσεις τους είναι πραγματικά progressive.! Αξίζουν την προσοχή όλων μας…πολύ!
www.myspace.com/hopetofind
ΕΛΕΝΗ ΛΙΒΕΡΑΚΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...