Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

ΑURAS - "New Generation"

Να και κάτι που δεν βλέπουμε συχνά. Αυτή η νέα μπάντα προέρχεται απ’ τη Βραζιλία, υπάρχει από το 2007 και πρόσφατως υπέγραψε συμβόλαιο με την Ιταλική Frontiers.
To New Generation είναι ένα πολύ φιλόδοξο άλμπουμ που έχει ως βασική του επιρροή το 80’s AOR. Ακούγοντας το, μπορεί κανείς να ταυτίσει τη μπάντα με τους «παλιούς» Journey καθώς, απ’ ότι φαίνεται οι Βραζιλιάνοι είναι εκ βαθέων επιρρεασμένοι απ’ τον Steve Perry και την παρέα του, χωρίς βέβαια να αντιγράφουν.
Σαφώς οι επιρροές τους δεν σταματούν στους Journey, αλλά υπάρχουν και μέρη στη μουσική των Βραζιλιάνων που φέρνουν στο μυαλό τους Survivor, τους Toto και γενικότερα, σαν σύνολο, το υλικό παραπέμπει σε περασμένες δεκαετίες παρ’ όλο που ο τίτλος του δηλώνει κάτι άλλο.
Tο επίπεδο των συνθέσεων είναι υψηλό, αλλά αφήνει την αίσθηση ότι κάτι λείπει και πως η μπάντα θα μπορούσε να δώσει κάτι παραπάνω. Σε αρκετά σημεία οι συνθέσεις είναι «βατές», χωρίς ιδιαίτερες εξάρσεις, ιδιαίτερα στα ρεφρέν. Γενικώς, το άλμπουμ πάσχει εκεί που πάσχουν σχεδόν όλες οι καινούριες κυκλοφορίες του χώρου: στην έλειψη κομματιού κράχτη. Με μοναδική εξαίρεση το κομμάτι που ανοίγει το δίσκο «Beauty of dreams», το οποίο αποτελεί την πιο δυναμική σύνθεση, το “Hungry Hearts” και το “Keep On Loving You” , το άλμπουμ πλέει σε «χλιαρά» νερά. Βασικά το πρόβλημα εστιάζεται στα ρεφρέν, τα οποία θα έπρεπε να είχαν λίγη περισσότερη ένταση.
Καλές στιγμές υπάρχουν αναμφισβήτητα, και σαν πρώτη κυκλοφορία της μπάντας είναι ένα πολύ καλό δείγμα για τις δυνατότητές της. Βάσει των εμφανών δυνατοτήτων της μπάντας είμαι σχεδόν σίγουρος πως στο μέλλον θα μας παρουσιάσουν κάτι πολύ καλύτερο. Αν σας αρέσουν οι προαναφερθείσες μπάντες μην παραλείψετε να ακούσετε το New Generation.
Θα σας αφήσει μια γλυκιά μεν, ανεκπλήρωτη δε γεύση.
Γιώργος "Georock" Κουράκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...