Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

SHINING LINE: "Shining Line"

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια έξαρση στον χώρο του μελωδικού hard rock/AOR στην Ιταλία και το ευχάριστο είναι ότι βλέπεις πολύ συχνά να ξεπετάγονται μπάντες από την γειτονική χώρα και να κάνουν την έκπληξη στον χώρο.
Η συγκεκριμένη περίπτωση ακούει στο όνομα Shining Line, ένα ελπιδοφόρο σχήμα που μάλλον έχει περισσότερο το χαρακτήρα ενός project αν κρίνουμε από την δομή τους. Οι Shining Line λοιπόν και το ντεμπούτο άλμπουμ με τίτλο απλώς το όνομά τους, είναι το αποτέλεσμα μιας μακροχρόνιας έρευνας και μουσικής αναζήτησης του ανθρώπου που ευθύνεται για το εγχείρημα αυτό, του Pierpaolo “Zorro” Monti, ντράμερ της μπάντας μαζί με τον παιδικό του φίλο και συνοδοιπόρο Amos Monti στο μπάσο να συνθέτουν το rhythm section του συγκροτήματος. Κι εδώ είναι το ωραίο της υπόθεσης.
Ο τύπος λοιπόν αφού σχηματίζει τον βασικό κορμό του project, κατόπιν συγκεντρώνει όλη την elite των καλλιτεχνών του χώρου για να “ντύσουν” με τις ερμηνείες τους, τις έξοχες συνθέσεις αυτού του νεαρού ταλαντούχου μουσικού.
Το αποτέλεσμα είναι άκρως εκπληκτικό για τα δεδομένα του χώρου αφού τα τελευταία χρόνια σε συστηματική βάση βλέπουμε πολλά AOR projects κυρίως για λογαριασμό της Frontiers Records, τις πιο πολλές φορές όμως με άνευρες συνθέσεις και χωρίς να προσφέρουν κάτι καινούργιο στον χώρο.
Οι Shining Line αποτελούν μια από τις λαμπρές εξαιρέσεις και αυτό μπορείτε να το εντοπίσετε και στις συνθέσεις του άλμπουμ. Το εναρκτήριο “Highway Of Love”, ίσως το πιο “catchy” κομμάτι του άλμπουμ με την φαντασμαγορική εισαγωγή των keyboards του γνωστού και μη εξαιρετέου στους Ιταλικούς κύκλους Alessandro Del Vecchio (Edge Of Forever) ο οποίος υπογράφει και την κρυστάλλινη παραγωγή του άλμπουμ, τις τρομερές κιθαριστικές μελωδίες και μια κλασσάτη ερμηνεία από τον Erik Martensson (Eclipse).
Επίσης φοβερές συνθέσεις είναι και τα “Heat Of The Light” (Robin Beck, vocals), “The Meaning Of My Lonely Words” (Michael Shotton of Von Groove, vocals) “Still In Your Heart” (Bob Harris of Axe & Sue Willets of Dante Fox, vocal duet) “Alone” (Michael Bormann, vocals) και το δυναμικό “The Infinity In Us” με τον guests τον Michael Voss (Casanova, Mad Max) στα φωνητικά και τον μοναδικό Vinny Burns (Dare, Ten) στις κιθάρες.
Φυσικά οι συμμετοχές δεν περιορίζονται εκεί. Κάθε σύνθεση φέρει - πέρα από την ταυτότητα του δημιουργού της – τα trademark φωνητικά του εκάστοτε καλλιτέχνη, κι αυτό τις κάνει μοναδικές. Άψογο λοιπόν δείγμα γνήσιου μελωδικού hard rock/AOR που έχει και μια δόση νοσταλγίας των ‘80s, αφού οι 15 συνθέσεις του άλμπουμ κατά βάση στηρίζονται στις μελωδίες εκείνης της εποχής.
Φοβερή επίσης η επιλογή να κυκλοφορήσουν το album από μια εταιρεία που μπαίνει δυναμικά στο χώρο του μελωδικού ήχου και δείχνει να ενδιαφέρεται πραγματικά για την προώθηση του roster της και τα πρώτα δείγματα είναι άκρως θετικά. Εν κατακλείδι, το άλμπουμ ακούγεται τόσο ευχάριστα από όλα τα ακροατήρια και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα (επαναλαμβάνω) αδιάφορα projects των τελευταίων χρόνων. Ο νοών νοείτο!!!
Άρης Αβραμίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...