Σάββατο 29 Μαΐου 2010

MASTERPLAN: "Time to be King"

Το νέο άλμπουμ του Jorn Lande, συγγνώμη των Masterplan με την επιστροφή του Jorn Lande ήθελα να πω, είναι γεγονός!
Βλέπετε ο πολυπράγμων Jorn Lande μας έχει συνηθίσει σε πολλά projects. Όταν, όμως, ένα συγκρότημα έχει στις τάξεις του αυτό το φοβερό ερμηνευτή(είμαι οπαδός αυτού του άξιου διαδόχου του DIO και του COVERDALE, τ' ομολογώ), οι συνθέσεις του αποκτούν μία άλλη διάσταση! Πιο συγκεκριμένα το συγκρότημα κινείται σε melodic power και heavy metal μονοπάτια, όπως και στα προηγούμενα άλμπουμ αλλά χωρίς να φτάνει συνθετικά τα δύο πρώτα (Masterplan και Aeronautics αντίστοιχα)! Εντούτοις όπως κάθε δίσκος των Μasterplan, έτσι κι αυτός σ' απογειώνει!
Τα γρήγορα και heavy κιθαριστικά του Roland Grapow σε συνδυασμό με τα εξίσου έντονα πλήκτρα του Axel Mackenrott καθιστούν το κάθε κομμάτι πομπό ενέργειας και δυναμισμού και συμβάλλουν στη μοναδικότητά του. Γι' αυτό θα πρέπει να ακούσετε κάθε κομμάτι ξεχωριστά και με προσοχή!
Αξίζει όμως να γίνει αναφορά στο Lonely Winds of War που θα διαπιστώσετε ότι θυμίζει έντονα το sample απ'το hip hop κομμάτι του 1997, Prince Igor, απότοκο της συνεργασίας του Warren G με την υψίφωνο Sissel. Επίσης ξεχωριστό μουσικό ύφος έχει το σκοτεινά ατμοσφαιρικό κομμάτι The Dark Road καθώς και το bonus track Kisses From You που φαίνεται σαν να έχει δημιουργηθεί από τους Queen!
Συμπερασματικά, σας συνιστώ ανεπιφύλακτα να συμπεριλάβετε στη δισκοθήκη σας αυτό το άλμπουμ που παγιώνει την αξία των Masterplan στο χώρο του σύγχρονου metal!
Νικόλαος Καπίρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...