Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Μη χάσετε το live του Tony MacAlpine

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012, Κύτταρο Live

Ο Tony MacAlpine, θεωρείται –όχι άδικα- ως ένας από τους πιο «ευέλικτους» rock μουσικούς που υπάρχουν και αυτό το έχει αποδείξει επανειλημμένα είτε ως σόλο καλλιτέχνης, είτε ως μέλος ενός γκρουπ, είτε ως session μέλος σε στούντιο ηχογραφήσεις ή περιοδείες, είτε ως παραγωγός.
Με άπταιστες γνώσεις πιάνου και κιθάρας, αμέσως κέντρισε το ενδιαφέρον του «γκουρού» των κιθαριστών, Mike Varney και ήταν από τους πρώτους που κυκλοφόρησαν heavy metal instrumental άλμπουμ και φυσικά από τους ηγέτες αυτού του κινήματος, μαζί με τους Joe Satriani, Steve Vai, Vinnie Moore, Marty Friedman, Jason Becker.
Κατά τη διάρκεια της 25ετούς καριέρας του, έχει συνεργαστεί με μουσικούς τεράστιας εμβέλειας και κύρους, όπως οι ντράμμερ Steve Smith και Deen Castronovo ή οι μπασίστες Billy Sheehan και Tony Franklin (εκτός από όλους όσους έχουν ήδη αναφερθεί) και στη χώρα μας θα έρθει για την προώθηση του νέου του δίσκου, που φέρει για τίτλο το όνομά του. Στο δίσκο αυτό, εκτός από τον MacAlpine που «ταλαιπωρεί» τις 7χόρδες και 8χόρδες κιθάρες του, έχουμε τους ντράμμερ Virgil Donati και Marco Minnemann να δίνουν τη δική τους γεύση στο τελικό αποτέλεσμα.
Οι μουσικοί οι οποίοι θα τον συνοδεύουν στην ευρωπαϊκή του περιοδεία (και φυσικά θα είναι μαζί του και στην Ελλάδα), θα είναι ο πρώην ντράμμερ των ANGRA, Aquiles Priester, ένας από τους κορυφαίους ντράμμερ της γενιάς του κι ένας από τους 7 υποψήφιους για να πάρουν τη θέση του Mike Portnoy στους DREAM THEATER, σε μία από τις σημαντικότερες audition που έχουν γίνει ποτέ στο heavy metal, ο μπασίστας Bjorn Englen, που έχει περιοδεύσει πολλές φορές με τον YNGWIE MALMSTEEN, αλλά και με τον ULI JON ROTH και τους QUIET RIOT καθώς και η σούπερ ταλαντούχα κιθαρίστρια Nili Brosh, που έχει παίξει με μουσικούς υψηλής κλάσης όπως οι Stu Hamm (JOE SATRIANI, STEVE VAI), Guthrie Govan (ASIA) και Andy Timmons (DANGER DANGER).
Επίσης ο Tony MacAlpine κάνει guest στον δεύτερο σόλο δίσκο του Jeff Loomis (ex-NEVERMORE), στο κομμάτι “The ultimatum” (http://www.youtube.com/watch?v=NU5R7kaLdSU)
Τη συναυλία θα ανοίξουν οι progressive rockers από την Atlanta των ΗΠΑ, AGENT COOPER, με επιρροές από RUSH, KANSAS, QUEEN και DREAM THEATER και ο Βραζιλιάνος κιθαρίστας Daniel Pique, στα σόλο CDs του οποίου έχουν παίξει ο ντράμμερ των DREAM THEATER, Mike Mangini, ο Billy Sheehan, αλλά και ο Felipe Andreoli των ANGRA. Παρασκευή 9 Μαρτίου, στο Κύτταρο Live, ετοιμαστείτε για μία από τις δυνατότερες εμπειρίες της ζωής σας, όποιο μουσικό ύφος κι αν σας αρέσει. Το όνομα του Tony MacAlpine αποτελεί εγγύηση.

Προπώληση εισιτηρίων: Ticket House, Metal Era και ηλεκτρονικά από το www.ticketpro.gr

Ώρα έναρξης: 21:00
Τιμή εισιτηρίου: 25 Ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...