Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

JEFF SCOTT SOTO: “Damage Control”


JEFF-SCOTT-SOTOΤο Damage Control” σηματοδοτεί το πέμπτο επίσημο σόλο άλμπουμ από τον “παλαίμαχο” πια Jeff Scott Soto. Ο καλλιτέχνης, ο οποίος έχει περισσότερα από 60 άλμπουμ (!) στο ενεργητικό του, μαζί με πολλές συνεργασίες και ηχογραφήσεις σε όλο τον κόσμο, έχει καθιερωθεί ως ένας άψογος επαγγελματίας που διαχειρίζεται επιδέξια τη φωνή του σε όλα τα μουσικά είδη, από Melodic Heavy Metal και Hard Rock στην funk ακόμη και στην disco!
Η καριέρα του ξεκινάει αρκετό καιρό πριν, σχεδόν τριάντα χρόνια, ως ο βασικός τραγουδιστής του μεγάλου Yngwie Malmsteen. Στην συνέχεια μεσουρανεί με τους Talisman, γίνεται για ένα φεγγάρι ο τραγουδιστής των Journey, των Soul Sirkus και πιο πρόσφατα συνεργάζεται με τους Trans-Siberian Orchestra. Το 1994 κυκλοφόρησε το "Love Parade", το 2002 το φανταστικό “Prism”, και στην συνέχεια τα  "Lost In The Translation" (2005) και το μάλλον απογοητευτικό  "Beautiful Mess" (2009). Ο Sotoόλα αυτά τα χρόνια κατάφερε και δημιούργησε ένα δυνατό fan-base αφού πέρα από την εξαιρετική του φωνή είναι και αυτό που λέμε cool τύπος! Η φωνή του, όπως προείπα, είναι εκρηκτική και σε συνεπαίρνει ότι στυλ μουσικής και να τραγουδήσει!
Στο "Damage Control", ο Jeff αναμειγνύει όλα τα μουσικά στοιχεία που τον έκαναν διάσημο συν κάποια πιο μοντέρνα στοιχεία της melodic rock σκηνής και μας τα παρουσιάζει σε ένα πάρα πολύ καλό άλμπουμ! Στο "Damage Control" συνεργάζεται με κάποια μεγάλα ονόματα όπως Dave Meniketti (Y & T), ο Jamie Borger (Talisman), ο Casey Grillo (Kamelot) και  ο Joel Hoekstra (Night Ranger ). Από την αρχή, με τα "Give A Little More", "Damage Control" και "Look Inside Your Heart", μπορεί κάποιος αμέσως να συμπεράνει ότι ο Soto rockάρει ανελέητα και προσπαθεί να μας γυρίσει πίσω στα 80s με αυτά τα μελωδικά διαμάντια! Η συνέχεια είναι εξίσου καλή με πολύ καλά τραγούδια στο μεγαλύτερο μέρος τους. Υπάρχουν κάποιες πιο heavy στιγμές χωρίς βέβαια να ξεφεύγει από τα γνωστά μελωδικά μονοπάτια που γνωρίζει τόσο καλά! Το "Die A Little"είναι ένα καθαρά εμπορικό και πιασάρικο κομμάτι που θα μπορούσε κάλλιστα να παίζεται επί καθημερινής βάσης στα ραδιόφωνα. Σίγουρα από τις κορυφαίες στιγμές του δίσκου! Μια από τις πολύ δυνατές στιγμές του "Damage Control" είναι και η καταπληκτική μπαλάντα "Bonafide".
To "Damage Control" είναι σίγουρα από τα καλύτερα άλμπουμ που έχει κυκλοφορήσει ο Jeff Scott Soto τα τελευταία χρόνια. Είναι δυνατό, μελωδικό και πάνω απ'όλα η φωνή του είναι το ίδιο δυνατή και παθιασμένη όπως παλιά. Πιστεύω πως είναι περιττό να πω πως για τους οπαδούς του μελωδικού ήχου το συγκεκριμένο άλμπουμ είναι απαραίτητο για την συλλογή τους! Μια από τις καλύτερες κυκλοφορίες για το 2012 μέχρι τώρα! Ακούστε το!
Βασίλης Χασιρτζόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...