Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

VENDETTA: “World Under Fire”


VENDETTAΈχω αρχίσει να διαμορφώνω μια εντύπωση, πως το Ηνωμένο Βασίλειο ξαναβρίσκει τις metal ρίζες του και ζωντανή απόδειξη δεν είναι άλλο από το τρίτο άλμπουμ των Vendetta!
Για καλή μας τύχη λοιπόν, το 2005 ο κιθαρίστας και τραγουδιστής Edward Box είχε την έμπνευση και το κουράγιο να σχηματίσει αυτή τη μπάντα, η οποία παίζει ξεκάθαρα ένα old school metal, θυμίζοντας Priest, Saxon και γενικά κλασσικές συγκροτηματάρες του είδους.
Οπότε με λίγα λόγια μπορεί εύκολα να καταλάβει κανείς το τι πρέπει να περιμένει από το “World Under Fire” ηχητικά, αλλά δύσκολα να πιστέψει πριν πατήσει το play πως θα είναι τόσο καλό! Γιατί ναι φίλοι μου, αν και δεν άκουσα τη δισκάρα του αιώνα, παραδέχομαι πως οι Βρετανοί βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο και γούσταρα τρελά ακούγοντας τη νέα τους δουλειά!
Επίσης αν και στα μείον τοποθετώ την έλλειψη ενός breakthrough κομματιού, πρέπει να πω ότι συνολικά και στα 10 τραγούδια του δίσκου, δεν υπάρχει κάτι που δε θα σε πωρώσει ή έστω να είναι κάτω του μετρίου.
Οι κιθάρες των Edward Box και Pete Thompson σκίζουν τα ηχεία και αντιλαμβάνεσαι πως ανεπαίσθητα σιγοψιθυρίζεις με συγκατάβαση τις δυο ιερότερες λέξεις που έχεις γνωρίσει στη ποταπή ζωή σου.. Heavy metal!
Στα πολύ συν βρίσκετε και το πολύ δυνατό εξώφυλλο του “World Under Fire”, αν και παρατηρώ πως και στις προηγούμενες δουλειές τους, υπάρχει προσοχή από μέρους της μπάντας στο outwork!
Κοντολογίς αν είστε heavy metal.. και πέσει στα χέρια σας το παραπάνω δισκάκι των Vendetta, δώστε του να καταλάβει!
Μιχάλης Κανακουσάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...