Κυριακή 22 Απριλίου 2012

CRYSTAL VIPER: “Crimen Excepta”


crystalviper_crimenexcepta_smallΝαι. Υπάρχουν από το 2003 αλλά εγώ δε τους ήξερα.. όπως και ντροπή μου δηλαδή, αλλά δεν ήξερα πως έχουν συνεργαστεί με του "θεούς" Virgin Steele διασκευάζοντας το "Blood and Gasoline" το οποίο υπάρχει στο cd της μπάντας "The Last Axeman"!
Με όλα και μ’ όλα αυτά, αποτέλεσμα φυσικά ήταν να αναθεωρήσω και να ξεκινήσω τελικά αλλιώς το πρόλογο μου για τη παρουσίαση του “Crimen Excepta”, πέμπτου δίσκου της μπάντας από την Ολλανδία.
Όχι πως θα τους έθαβα, μιας και το άλμπουμ τους τα σπάει, μα μετά από τους “Battle Beast” και “Nightqueen”, άρχιζα να φοβάμαι τη λέξη.. μόδα, κάτι που θα με ανάγκαζε να ξεκινήσω αυτή τη παρουσίαση γρυλίζοντας! Θα μου την έσπαγε εντελώς αν τελικά συνέβαινε (πάλι) κάτι τέτοιο, σας το λέω!
Το Crimen Excepta λοιπόν, είναι ένα πολύ καλό δείγμα heavy/power metal, με αρκετά στοιχεία από αρκετές γνωστές μπάντες (like Maiden ας πούμε), επικότατες στιγμές, ωραίες μελωδίες (άκου το ομώνυμο!) και μια αγρία μα απολύτως ταιριαστή με το αποτέλεσμα φωνή, αυτή της Marta Gabriel.
Το άλμπουμ είναι concept κι έχει να κάνει με “πρωτότυπα πράγματα”, όπως μάγισσες, τέρατα και λοιπά επικά θεματάκια, τα οποία προσωπικά δε με χάλασαν καθόλου και ίσα ίσα πιστεύω πως τελικά έδωσαν περισσότερη ταυτότητα στο δίσκο, στον οποίο κι έχει αναλάβει τη παραγωγή του ο Bart Gabriel, γνωστός κι από άλλες δουλειές του με Virgin Steele, Sacred Steel, Sabbat κ.α.
Με τη παρουσία τους επίσης “ανεβάζουν” όλο το εγχείρημα ακόμη περισσότερο οι κύριοι David Bower (Hell) και PiotrPeterWiwczarek (Vader), όπου ο μεν πρώτος συμμετέχει στο ομώνυμο κομμάτι του δίσκου κι ο δεύτερος διασκευάζει τον.. εαυτό του, με το κομμάτι “Tyrani Piekiel”! Βέβαια αυτά στη limited edition έκδοση του Cd, να μη ξεχνιόμαστε.
Επίσης στο δίσκο θ’ ακούσετε το Ghosts of Sherwood το οποίο είναι μια διασκευή στο soundtrack της ταινίας “Robin Hood”!!
Σε γενικές γραμμές το “Crimen Excepta” με άφησε ικανοποιημένο, μιας και περιέχει αρκετά καλά και δυνατά κομμάτια, που δε νομίζω να μη κεντρίσουν το ενδιαφέρον σας κι ευτυχώς δεν αντιγράφουν κανένα. Για την ώρα…
Μιχάλης Κανακουσάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...