Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

OMEN: “Into the Arena”


OMENΕίναι από τις περιορισμένες φορές πράγματι, που ότι και να γράψω, ότι και να αναφέρω, θα είναι λίγο, ελάχιστο, τίποτα! Omen!
Μια μπάντα που μαζί με τους Helloween, Helstar, Cirith Ungol και τέλος πάντων τόσες άλλες μπάντες που μπορούν να συμπληρώσουν άνετα μια ατελείωτη λίστα, έδωσαν μορφή σε αυτό που ονομάζουμε Power Metal!
To “Battle Cry” είναι ο δίσκος (οκ μαζί με το “Warning of Danger”), που σ’ αρέσει δε σ’ αρέσει το είδος, το έχεις ακούσει και σε έχει πωρώσει αυτόματα! Δεν αναφέρομαι καθόλου στους ακροατές της επικής πλευράς του metal, μιας και είναι βέβαιο ότι προσκυνούν τη μπάντα, ή αν όχι τη μπάντα, τους δυο πρώτους δίσκους σίγουρα!
Κατά όχι και τόσο περίεργο τρόπο, οι epic fan σαν και του λόγου μου, έχουμε ένα κλικ παραπάνω τρέλα με το θέμα της σπανιότητας ενός δίσκου, βινυλίου και μη, κάνοντας τη παρούσα δουλειά η οποία θα κυκλοφορήσει μόνο σε 500 κόπιες, ένα προσωπικό quest!
Τι είναι όμως το “Into the Arena” και γιατί θα πρέπει να κόψουμε το λαιμό μας με δάυτο, πέρα από τη σπανιότητα αυτού; Έξι Live κομμάτια από τη συναυλία των Omen το 1985 στο San Antonio, 4 “lost demo version” τραγούδια από το “Warning of Danger” εξαιρετικά σπάνιας εκτέλεσης, συν τριών κομματιών επίσης δοσμένων διαφορετικά, εκ των οποίoν το ένα Instrumental! Αυτό είναι!
Φυσικά στο cd περιλαμβάνεται booklet (βιβλιαράκι) 16 σελίδων με πολλές φωτό και σχόλια!
Το “Into the Arena” κυκλοφορεί λίγο πριν το “Hammer Damage” βγει στα ράφια των δισκοπωλείων, τη νέα δουλειά των Omen δηλαδή και κατά τη γνώμη μου λειτουργεί ως προθέρμανση, όπως κι επιπλέον συμφωνώντας με τη μπάντα σε αυτό, ως ένας μικρός φόρος τιμής προς τον εκλιπόντα τραγουδιστή τους J.D Kimpall!
Συμπερασματικά θα πω αυτό: “το Quest ξεκίνησε”! Battle Cry or Die!!
Μιχάλης Κανακουσάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...