Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

LULLACRY: “Where Angels Fear”


Lullacry-cover-smallΈπειτα από επτά χρόνια δισκογραφικής αποχής οι Lullacry έρχονται ξανά στο προσκήνιο με το "Where Angels Fear". Οι Φιλανδοί χωρίς κάποιο single να μας προϊδεάσει για το τι μέλλει γενέσθαι με το νέο τους άλμπουμ, μπαίνουν κατευθείαν στο ψητό.
Το άλμπουμ αυτή τη φορά πρόκειται μάλλον (λέω μάλλον γιατί δεν διευκρινίστηκε καθαρά στο δελτίο τύπου) για κάποιο είδος concept μιας και ο τίτλος του είναι ίδιος με τη νουβέλα – μυθιστόρημα των Rebecca Levene και Simon Winstone και οι στίχοι του μοιάζουν θεματικά με την ιστορία του, όπου οι νέες περιπέτειες ήταν ένα spin-off της μακρόχρονης βρετανικής σειράς επιστημονικής φαντασίας Dr. Who. Ο πλανήτης Bernice, το σπίτι του Dellah το οποίο ήταν κέντρο μάθησης, παραβιάζεται από ένα νέο θρησκευτικό κίνημα. Η στενότερη έρευνα αποκαλύπτει ότι οι μεγάλες δυνάμεις του σύμπαντος είναι κυριολεκτικά τρέχουν από φόβο σε κάθε ειπωμένη κίνηση. Η Levene ήταν ο εκδότης των Νέων Περιπετειών, μαζί με τον Winstone που την αναπλήρωσε αργότερα και την διαδέχτηκε. Της ανατέθηκε το “Where Angels Fear”όπου το παρέδωσε με της σειρά της στον Simon Winstone και εκείνος δημιούργησε μια συνέχεια της ιστορίας αυτής μέχρι τις Νέες Περιπέτειες του Twilight Of The Gods. Μουσικά, κινούνται υπό το φάσμα του γυναικείου μέταλ σε gothic / glam/ hard rock μονοπάτια ξεφεύγοντας έτσι από τις συνηθισμένες ταμπέλες των Front Women Group’s. Πιο κοντά στα χνάρια δηλαδή των Evanescence και λιγότερο ατμοσφαιρικοί με συμφωνικά σημεία κλπ που έχουμε συνηθίσει τελευταία.
Το “Where Angels Fear”, ακούγεται σχετικά ευχάριστα, αν δεν του δίνεις ιδιαίτερη προσοχή. Παρότι και οι έντεκα συνθέσεις του είναι καλογυαλισμένες και δείχνουν προσεγμένες, δεν καταφέρνουν να σου κρατήσουν το ενδιαφέρον αμείωτο με αποτέλεσμα να κουράζουν τον ακροατή με τη μονοτονία τους. Τουλάχιστον έτσι ακούστηκαν στα δικά μου αφτιά και αν δεν είχα την αποστολή της κριτική τους, πιθανώς να μη χρίζανε και το δικό μου ενδιαφέρον για περαιτέρω ακρόαση.
Γιώργος Βαλιμίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...