Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

TRIXTER: "New Audio Machine"


trixterΟι TRIXTER δημιουργήθηκαν στο Paramus του New Jersey το 1983 και τα πρώτα τους βήματα τα έκαναν παίζοντας ζωντανά σε μικρά κλαμπάκια γύρω από την πατρίδα τους με άγνωστες μπάντες τότε όπως οι Skid Row και KIX. Το μεγάλο βήμα στη καριέρα τους έγινε το 1990 με το ντεμπούτο ομότιτλο άλμπουμ τους.
Κατάφεραν να υπογράψουν στην μεγάλη τότε Mechanic/MCA, είχαν δύο μεγάλες επιτυχίες και συγχρόνως #1 στα charts και τελικά το "Trixter" έγινε χρυσό άλμπουμ! Καθόλου άσχημα για τους νεαρούς Trixter!
Το συγκρότημα περιόδευσε σε εθνικό επίπεδο κατά τη διάρκεια 1990-91 με μεγάλες μπάντες της εποχής όπως οι Scorpions, Warrant και οι Poison. Το δεύτερο άλμπουμ τους με τον έξυπνο τίτλο "Hear" δεν άργησε και έτσι τον Οκτώβριο του 1992 κυκλοφόρησε και οι Trixter βγήκαν σε περιοδεία με τους KISS. Δυστυχώς, η αλλαγή των μουσικών δρώμενων (βλέπε grunge κτλ) κατέστησε αδύνατο για το συγκρότημα να συνεχίσει να βγάζει άλλους δίσκους και μετά την κυκλοφορία ενός άλμπουμ με διασκευές η μπάντα εγκαταλείπει το 1995. Έτσι, λοιπόν, η μπάντα επανασυνδέθηκε το 2007 και έκτοτε βρίσκεται στον δρόμο σε διάφορες συναυλίες με αποκορύφωμα τη συμμετοχή τους στο Rocklahoma festival το 2008. Μέσα σε αυτά τα τελευταία χρόνια δραστηριότητας, το συγκρότημα αποφάσισε να κάνει το μεγάλο βήμα και να κυκλοφορήσει καινούριο άλμπουμ. Νέα τραγούδια αλλά με την βασική προϋπόθεση ο ήχος του να είναι αυτό που θέλουν οι οπαδοί τους! Δυνατές ενορχηστρώσεις, πιασάρικα ρεφραίν και δυνατή κιθαριστική δουλειά! Σε αυτό το σημείο πρέπει να ειπωθεί πως στο νέο τους άλμπουμ έχουν και τη πολύτιμη βοήθεια στο συγγραφικό κομμάτι ονομάτων όπως οι Glen Burtnik (STYX) και Snake Sabo, Rachel Bolan των “μεγάλων” SKID ROW. Το "New Audio Machine" ξεκινάει με ένα τυπικό Αμερικάνικο Trixter κομμάτι, το "Drag Me Down". Έξυπνες ενορχηστρώσεις, φανταστική κιθαριστική δουλειά και γενικά όλα στο συγκεκριμένο κομμάτι φαίνονται τέλεια και μας προετοιμάζουν για την συνέχεια! Το επόμενο, "Get On It", είναι απο τα τραγούδια που σου μένουν στο μυαλό από το πρώτο άκουσμα και σε κάνουν να πατάς το repeat button συνέχεια! Εκπληκτικό τραγούδι!! Στα "Dirty Love" και "Machine" έχουμε δυο καθαρά heavy rock διαμάντια που θα μπορούσαν κάλλιστα να βρίσκονται σε οποιοδήποτε από τα δύο πρώτα άλμπουμ του συγκροτήματος. Στο "Live For The Day" έχουμε την πρώτη ήρεμη στιγμή του άλμπουμ. Ωραία μελωδία και πολύ καλές ερμηνείες σε αυτό το υπέροχο τραγούδι. Στο "Ride" rockάρουν ξανά χωρίς όμως να αποτελεί κάτι το αξιομνημόνευτο και το "Physical Attraction" αποτελεί το πρώτο filler του "New Audio Machine". Από τα υπόλοιπα κομμάτια του άλμπουμ, όλα κινούνται στα ίδια λίγο-πολύ υψηλά επίπεδα με κορυφαία στιγμή το "Walk With A Stranger". Μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις του 2012 αποτελεί το "New Audio Machine" των Trixter. Δεν χωράει καμία αμφιβολία γι'αυτό! Οι τύποι κατόρθωσαν και “έβαλαν” μέσα σε αυτό το άλμπουμ όλη την μαγεία των 80'ς, αρχές 90'ς, με έναν σαφώς νέο αέρα και το αποτέλεσμα είναι αυτή εδώ η κυκλοφορία που θα συναρπάσει κάθε οπαδό τους! Από τα καλύτερα άλμπουμ μέχρι τώρα και σίγουρα διεκδικούν μία θέση ανάμεσα στα πρώτα δέκα καλύτερα της φετινής χρονιάς!
Βασίλης Χασιρτζόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...