Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

LAZY AFTERSHOW: “Lazy Aftershow”

Οι Lazy Αftershow είναι μια νέα τριμελής μπάντα από την Θεσσαλονίκη. Σχηματίστηκαν στα μέσα του 2012 και έχουν ήδη στο ενεργητικό τους την κυκλοφορία ενός 7’’ single, καθώς και  πολλές live εμφανίσεις.
Στον πρώτο τους ολοκληρωμένο δίσκο οι συνθέσεις είναι κυρίως instrumental  και όπως μας πληροφορούν οι ίδιοι στο δελτίο τύπου “αποτελούν απόρροια τζαμαρισμάτος στο στούντιο”. Ομολογώ πως μέχρι την στιγμή που έπεσε στα χέρια μου η πρώτη ολοκληρωμένη τους δουλειά, δεν τους γνώριζα και δεν είχε τύχει να τους παρακολουθήσω  σε κάποια live εμφανισή τους ώστε να ξέρω περί τίνος  ακριβώς πρόκειται.
Πατάω play λοιπόν και απο τα ηχεία ξεπηδούν οι πρώτες νότες  του “Punkatolia” το οποίο μπορώ να το χαρακτηρίσω ως “ναι μεν, αλλά”. Και εξηγούμαι: ενώ ξεκινάει με τις καλύτερες προδιαγραφές, κατά την ακροάση του μου αφήνει την εντύπωση πως  θέλει να καταλήξει κάπου, αλλά τελικά  απλώς επαναλαμβάνεται και δεν καταλήγει πουθενά. Από εκεί και πέρα η ακρόαση συνεχίζεται κάπως αδιάφορα θα έλεγα. Μόνο προς το τέλος του δίσκου με τα “PR Smiles” και “So We Joke About Death” μοιάζει να σώζεται λίγο η κατάσταση, αλλά είναι ήδη αργά. Ο δίσκος αποτελείται συνολικά από 7 ορχηστρικές συνθέσεις διάρκειας  περίπου 40 λεπτών κατά τις οποίες το post rock φλερτάρει σε σημεία  με το post punk και την “ψυχεδέλεια”, ενώ  δεν λείπουν και κάποια κιθαριστικά ξεσπάσματα.
Εν κατακλείδι, το πρώτο πόνημα των Lazy Aftershow δεν είναι καθόλου κακό σε γενικές γραμμές, αλλά νομίζω πως η επιλογή του επιθέτου Lazy, μόνο τυχαία δεν είναι.


Όλγα Καραγιαννάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...