Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

MUSTASCH: “Thank you for the Demon”


Χωρίς να χάνουν χρόνο, οι Σουηδοί heavy rockers Mustasch, αφού είδαν το “Sounds Like Hell, Looks Like Heaven” του 2012 να γίνεται χρυσό στη χώρα τους, ετοίμασαν ένα ακόμα με τίτλο “Thank you for the demon”.
Αφού ο κιθαρίστας/τραγουδιστής τους, Ralf Gyllenhammar (το επίθετο του σημαίνει “χρυσό σφυρί”) έθεσε εαυτό υποψήφιο για την σουηδική συμμετοχή στη Eurovision του 2013 (link) με το κομμάτι “Bed on Fire”, έπεσε με τα μούτρα στη δουλειά για το νέο υλικό των Mustasch.
Οι τύποι αυτοί δεν βγήκαν χθες. Το “Thank you for the demon” είναι η έβδομη δισκογραφική τους δουλειά και κάποτε οι, μεγάλοι τώρα, Volbeat άνοιγαν τις συναυλίες τους. Φανταστείτε τους Black Label Society, χωρίς τον ήχο του Νότου και με περισσότερες αναφορές στο κλασικό Heavy metal και θα έχεε μια γενική εικόνα για το τι είναι οι Mustasch. Εξαιρετικό songwriting και κολληματικά ρεφρέν και από ότι ακούγεται πολύ όμορφοι και ζωντανά.
Η παραγωγή για μια ακόμη φορά ογκώδης και ιδιαίτερα προσεγμένη, αναδεικνύει τις όμορφες (όχι βέβαια groundbreaking για τον ήχο) συνθέσεις και ο Ralf με την όμορφη χροιά του ξέρει και πάλι τι κάνει.
Το album ανοίγει ιδανικά με το “Feared and Hated”,που αφήνει τη θέση του στο ομώνυμο τραγούδι που μπαίνει ήσυχα με φωνή και πιάνο. Doomίλα από τα rock χρόνια των Cathedral στο ξεκίνημα του “From Euphoria To Dystopia”, που στη συνέχεια παίρνει άλλη μορφή γκρουβάτη και rock n roll. Οι ρυθμοί πέφτουν για λίγο στο Sabbath-ικό “The Mauler”, επανέρχονται στο “Borderline” και φτάνουμε στην 7-λεπτη μπαλάντα “All my life”, η οποία αποτελεί εκ των σημαντικότερων στιγμών του album.
Για να τελειώνουμε με το θέμα, οι Mustasch αξίζουν με το παραπάνω την προσοχή σας! Κάντε τον κόπο! 


Δημήτρης Μαρσέλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...