Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

TUBER: “Desert Overcrowded”

Οι Γεροσταθαίοι ξαναχτυπούν. Μετά από το εκπληκτικό ομώνυμο τους 12-ιντσο βινύλιο του 2012, που μου είχε αλλάξει τον κόσμο (review), ήρθε η ώρα για την πρώτη τους ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά.
Παραμένοντας αυστηρά instrumental, χτυπάνε φραπεδάκι τα μυαλά σου με το εξαιρετικό “Desert Overcrowded”.
To ομώνυμο κομμάτι ξεκινάει το album με τρόπο εξωπλανητικό, σαν αυτόν που πρόσφατα άκουσα από τους Causa Sui, με όλα τα όργανα να ακούγονται τόσο καθαρά που κερδίζουν το καθένα μία θέση, δημοσιοϋπαλληλική (δίχως δηλαδή να απειλούνται από την ανεργία), στην ψυχή σου.
Η εξαιρετική φωτογραφία που κοσμεί το εξώφυλλο δίνει την εντύπωση πως αυτή τη φορά, οι Tuber είναι πιο αισιόδοξοι μουσικά.

Είναι πολύ δύσκολο να παίζεις 10 λεπτά ένα κομμάτι και ο ακροατής να μην κουράζεται δευτερόλεπτο και να βλέπει έκπληκτος μέλη του σώματος του να κουνιούνται αυτοβούλως. Τα καταφέρνουν και πάλι! Πιο ολοκληρωμένα, πιο δυνατά, πιο έντονα, πιο Tuber!
Συνθέτοντας με ιδανικές δυναμικές, τα κομμάτια τους σε οδηγούν σαν τραινάκι του τρόμου, άλλοτε με ταχύτητα, άλλοτε σε σταματούν κρεμασμένο από τα άστρα, άλλοτε σε πάνε αργά και ρομαντικά βόλτα στην έρημο.
Αυτό το “Firebird”, το βάζεις στο repeat και περνάς όλη σου τη μέρα και αλήθεια, απορώ γιατί διαβάζεις ακόμα και δεν πας στη σελίδα τους στο Bandcamp (http://tuber.bandcamp.com/), να γουστάρεις!
Είναι από τις λίγες φορές που ακούω και δεν μου λείπει η φωνή. Την νιώθω κάπου μέσα εκεί!
Αδημονώ τη στιγμή που θα έρθει να τους δω ζωντανά με τους Monkey3 το 2014!



Δημήτρης Μαρσέλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...