Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2010

LEVERAGE - "Circus Colossus"

Oι Φιλανδοί LEVERAGE ξανακτυπούν με το νέο τους άλμπουμ που ονομάζεται "Circus Colossus" και όσοι λατρεύουν τον σκανδιναβικό σύγχρονο metal ήχο νομίζω θα αποζημιωθούν από το αποτέλεσμα.
Η Φιλανδική εξάδα δίνει τα ρέστα της και με επιθετικό ύφος στις κιθάρες, με τα πλήκτρα να καλύπτουν σε όγκο και δύναμη όποια αδυναμία υπάρχει στις ενορχηστρώσεις και με την υπέροχη φωνή του Pekka Heino να απογειώνει τις συνθέσεις καταφέρνουν να δημιουργήσουν ένα μοναδικό melodic metal album.
Σε πολλά σημεία του "Circus Colossus" διακρίνονται τα συμφωνικά ροκ στοιχεία που καθιέρωσαν πρώτοι οι συμπατριώτες τους Nightwish και που αποτελούν και σημείο αναφοράς και για τους LEVERAGE.
Η δυναμική των συνθέσεων δεν εξαντλείται στις κλασσικές φόρμες του ήχου που υπηρετούν αλλά συμπληρώνεται έξυπνα από την ενορχηστρωτική ευστροφία των neo-prog σχημάτων.Οι LEVERAGE παλεύουν να αποδείξουν ότι το μέλλον τους ανήκει και με προίκα τα δύο (συν ένα EP)άλμπουμ που έχουν κυκλοφορήσει πριν απο το "Circus Colossus" θα προσπάθήσουν να κερδίσουν την εκτίμηση και την αποδοχή ολόκληρης της metal κοινότητας.
Ευχόμαστε να το πετύχουν...
Φώτης Μελέτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...