Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

NEED: "Siamese God"

Τρία χρόνια μετά την πρώτη δουλειά των Need (The Wisdom Machine) και το συγκρότημα παρουσιάζει τη νέα του δουλειά, η οποία φέρει τον τίτλο Siamese God.
Με το που έπεσε η νέα δουλειά των Need στα χέρια μου, αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν η αφίσα που περιλαμβάνει το CD, μέρος του σχεδίου της οποίας αποτελεί το εξώφυλλο του δίσκου.
Η πρώτη μου σκέψη ήταν ότι η δουλειά αυτή ΠΡΕΠΕΙ να κυκλοφορήσει σε δίσκο.
Το (ψυχεδελικό;) αυτό σχέδιο θα λειτουργούσε τέλεια εάν αποτελούσε μέρος ενός gatefold βινυλίου. Πραγματικά νομίζω ότι αυτό είναι κάτι που αξίζει να κυνηγήσει η μπάντα.
Οι Need είναι κατά τη γνώμη μου μια μπάντα, η οποία δε μπαίνει εύκολα κάτω από μουσικές ταμπέλες, προκειμένου να περιγραφεί η μουσική τους.
Για όσους δεν έχουν έρθει σε επαφή μαζί τους, θα έλεγα ότι οι Need κινούνται στον ευρύτερο χώρο του metal ήχου με αρκετά σύγχρονα στοιχεία. Το διάρκειας 55 λεπτών CD κρατά σε εγρήγορση τον ακροατή, καθώς αυτός έρχεται αντιμέτωπος με σημεία, στα οποία οι Need τα χώνουν άγρια, αλλά και με πιο ήρεμες στιγμές.
Στην ευρεία γκάμα των ήχων που προσφέρει το Siamese God συνεισφέρει και η ποικιλία που υπάρχει στα φωνητικά, καθώς πέρα από τα καθαρά (τα οποία κρατούν τα ηνία) υπάρχουν brutal αλλά και “πνιχτά” φωνητικά. Μοναδικό αρνητικό σημείο, είναι κάποια “ερωτήματα” που υπάρχουν (υπό μορφή απαγγελίας) στο ομώνυμο κομμάτι, τα οποία πιστεύω ότι δεν ταιριάζουν με το ευφυές της δουλειάς των Need.
Καρβούνης Δημήτρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...