Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

GYPSY QUEEN:Οι άγριες γάτες της rock!

Ξεκινώντας αυτή τη στήλη δεν θα μπορούσα να σκεφτώ κάτι καλύτερο και πιο ταιριαστό από τις αδελφές Pamela και Paula Mattioli, γνωστές ως GYPSY QUEEN.
Αν και "τσιγγάνες βασίλισσες" νομίζω πως επάξια παίρνουν τη θέση τους στο πάνθεον των Αμαζόνων βασιλισσών που θα γνωρίσουμε μαζί απ' αυτή τη στήλη.
Πανομοιότυπες δίδυμες, γεννημένες με μόνο 1 λεπτό διαφορά, η Pamela και η Paula, αν και έγιναν γνωστές από το Miami της Florida, κατάγονται από το Buffalo της Νέας Υόρκης. "Από την ηλικία των 2 ετών και οι δύο ξέραμε ότι θέλαμε να γίνουμε τραγουδίστριες και κάπως έτσι ξεκινήσαμε", λέει η Pamela. Αφήνοντας ένα πολύ διαταραγμένο σπιτικό στα 16 τους χρόνια οι δίδυμες έβαλαν πλώρη για το Miami και ξεκίνησαν την καριέρα τους τραγουδώντας rock 'n' roll. "Τραγουδούσαμε κάθε βράδυ για χρόνια και καλλιεργήσαμε τις άπειρες φωνές μας μέσα από μια μπάντα ονόματι GYPSY QUEEN", προσθέτει η Paula.
Το πρώτο σχήμα περιελάμβανε τον Pedro Riera στις κιθάρες, τον Augie Treto στο μπάσο (R.I.P.-1996), τον Vic Paliuca μαζί με τον Marty Ricollo στα ντραμς. Αργότερα όταν ο Augie αρρώστησε (αλλά παρέμεινε ως μάνατζερ, συνθέτης κ.λπ.) ο Joey O'Jeda έπαιζε μπάσο και ακολούθησε ο Jay Cohen στα ντραμς καθώς και ο κιθαρίστας Bryan Le Mar. Αυτός που συνέβαλε θετικά στο να γίνει η μπάντα γνωστή ήταν ο παραγωγός Jack Douglas (Aerosmith κ.ά.), ο οποίος κυκλοφόρησε και το πρώτο τους EP "Snarl 'n Stripes", αν και οι αδελφές ήταν ήδη γνωστές από τις πόζες τους για το περιοδικό "Playboy" του 1985 (τεύχος "Blondes Brunettes Redheads News-stand special"). Με αυτό το line-up έδωσαν τις πρώτες τους συναυλίες στο Reading Festival και στο Marquee club στο Λονδίνο.
Μετά από κάποιες μουσικές διαφωνίες μεταξύ των δίδυμων και της μπάντας κάποια από τα μέλη της συνέχισαν παίζοντας με μια μπάντα ονόματι ALL THE QUEENS MEN, ενώ οι δίδυμες ξανασχημάτισαν τις GYPSY QUEEN, αυτή τη φορά με τον κιθαρίστα Scotti Migone, τον Joey O'Jeda στο μπάσο και τον Kenny Wendland στα ντραμς. "Διαλέξαμε να παίξουμε με τους φίλους μας. Ήμασταν σαν μια οικογένεια, μέχρι που αράζαμε παρέα στα ρεπό μας όταν δεν παίζαμε στο Mississippi ή σε κάποιο άλλο μέρος", θυμάται η Paula. Αργότερα η μπάντα μετακόμισε στο Λονδίνο για να ηχογραφήσει και να περιοδεύσει. "Παίξαμε σε όλη τη γκάμα, από ένα μέρος διεξαγωγής ταυρομαχιών στη Νότια Αμερική, το White Nights Festival στη Φινλανδία μέχρι το αθλητικό στάδιο στο St Petersburg της Ρωσίας", αναπολεί η Pamela. "Ήταν μια απίστευτη εμπειρία!".
Αργότερα οι δίδυμες μετακόμισαν στο LA όταν έκλεισαν μια άλλη συμφωνία για δίσκο με τη μπάντα CELL MATES. Σ' αυτή τη μπάντα έπαιζαν ο κιθαρίστας Galen Walker, ο Jussi Tagglemen στα ντραμς και ο Gary Montemor στο μπάσο. Στο cd παίζουν και ο Myron Grombacher στα ντραμς μαζί με τον κιθαρίστα Bryan Le Mar. Επίσης ο Johnny Angel έπαιξε και έγραψε μερικά κομμάτια μαζί με τις δίδυμες στο cd "Between Two Fires".
Μετά απ' όλα αυτά οι δίδυμες είχαν ένα δημιουργικό κενό το οποίο συνέβη εξαιτίας "της βλακείας, των λαθών και της φρενίτιδας που προκαλεί η μουσική βιομηχανία" (δικά τους λόγια).
Τελικά άρχισαν να κάνουν studio sessions, συναυλίες κ.λπ. Δούλεψαν μαζί με τον παραγωγό George Martin και η Paula τραγούδησε το "Smelly Cat" για το τηλεοπτικό σίριαλ "Friends" (Τα Φιλαράκια). Επίσης άρχισαν να παίρνουν μαθήματα υποκριτικής. Σαν ηθοποιοί δουλεύουν συνήθως χωριστά αν και προτιμούν να είναι μαζί. Το 2008 έπαιξαν μαζί στην ταινία "Banking on Love" και το 2009 στην ταινία "Love hurts", όπου έχουν τους ρόλους δύο δίδυμων που λατρεύουν τις karaoke 80's βραδιές.
Οι δύο αδελφές εξακολουθούν και σήμερα να τραγουδάνε και αυτό τον καιρό είναι μαζί με τους JACK MACK AND THE HEART ATTACK και το νέο τους project "Mrs Robinson", an kai oi GYPSY QUEEN παραμένουν βαθιά μέσα στις καρδιές τους. Μέχρι που ηχογράφησαν και ένα "country-rock-pop" cd σαν GYPSY QUEEN, αφού έγραψαν αρκετά κομμάτια με τον Scotti Migone (με special guests τους Albert Lee στην κιθάρα, Chuck Kavorous στα slide και τον μακαρίτη Tommy Eyre στο πιάνο).
Σαν επίλογο οι ταλαντούχες δίδυμες λένε: "Ήμασταν πάντα ασυνήθιστα δεμένες δίδυμες, ζούμε κοντά και βλεπόμαστε κάθε μέρα και έχουμε μια αρκετά διαισθητική (6ης αίσθησης) σχέση. Είμαστε, αυτό που θα αποκαλούσατε, αδελφές ψυχές!".
Σημειώσεις:
- Άλλη μια, funk rock αυτή τη φορά, μπάντα στην οποία συμμετείχαν ήταν οι DOWN BY 4.
- Η πιο μεγάλη επιτυχία των GYPSY QUEEN ήταν το κομμάτι "Love is strange" από το ομότιτλο άλμπουμ τους του 1987 "Gypsy Queen" (Συμβουλή: Βρείτε το και αγοράστε το - κατά προτίμηση σε βινύλιο).
Κύρια πηγή πληροφοριών: http://www.myspace.com/gypsyqueentheband
Μετάφραση, επιμέλεια: Σοφία Ρεντούμη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...