Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Ο PIOTR CRUDZINSKI (κιθαρίστας των RIVERSIDE) αποκλειστικά στις σελίδες του ROCKWAY

Μερικές φορές στην ζωή μας περιμένουμε κάτι συγκεκριμένο να συμβεί για να πούμε.. "ναι! επιτέλους!" Αισθάνομαι πολύ περήφανη και χαρούμενη υπέρμετρα που αυτήν την στιγμή μπορείτε να διαβάζεται αυτήν την συνέντευξη με έναν ίσως από τους πιο 'δυνατούς' κιθαρίστες της πολωνικής prog σκηνής! o Piotr Crudzinski υπέροχη μορφή και κιθαρίστας τον RIVERSIDE, είναι εδώ για να μοιραστεί μαζί μου και με σας διάφορα.. 12.30 περίπου μεσημέρι Τετάρτης ξεκινήσαμε για μια συνέντευξη και μετατράπηκε σε πολύ φιλική κουβέντα.. η οποία κράτησε περίπου 2 ώρες και αν δεν έπρεπε να πάει για πρόβα, μάλλον θα συνεχίζαμε για πολύ. Μιλήσαμε για πολλά όπως και για κάποια προσωπικά του (ενδιάμεσα στα μουσικά!) και ο λόγος του δίκοπο μαχαίρι! Σίγουρα η επόμενη μας συνάντηση εκτός από την εμφάνιση τους στη Ελλάδα στις 7 Μαΐου 2010 στο "RODEO LIVE CLUB", θα είναι ίσως ακριβώς μετά! Πρέπει να σχολιάσουμε το live της βραδιάς.. δεν θα είναι και λίγο
(ευχαριστω απο καρδίας τους καλούς και πάντα δίπλα μου πιστούς φίλους Λεωνιδα Χατζημιχάλη & Wil Delissen)
ΕΛΕΝΗ/ Γειά σου φίλε μου PIOTR τι κάνεις?
PIOTR/ Είμαι καλά σε ευχαριστώ, τους τελευταίους 2 μήνες κοιτάζω να ξεκουραστώ μετά από την περιοδεία της χρονιάς που πέρασε, και είμαι και νοικοκύρης.
ΕΛΕΝΗ/ Έχεις παρατηρήσει ότι μετά από το A.D.H.D τα πράγματα έχουν αλλάξει λιγάκι σε ότι αφορά την δημοτικότητα σας?
PIOTR/ Παρατήρησα πως καθένας από τους δίσκους μας (άλμπουμ) που κυκλοφορούσε, η δημοτικότητα μας μεγάλωνε σιγά-σιγά, και φυσικά το παρατηρήσαμε αυτό και μετά από την κυκλοφορία του A.D.H.D.
ΕΛΕΝΗ/ Με την ευκαιρία να σε συγχαρώ κιόλας για την ανοδική σας πορεία, είναι κάτι που περίμενες να συμβεί?
PIOTR/ Ξέραμε ότι κατά την διάρκεια της προόδου των συνθέσεων και κατά την διάρκεια των ηχογραφήσεων κάναμε κάτι που πραγματικά είμαστε περήφανοι για αυτό και ελπίζαμε και ο κόσμος να αισθανθεί το ίδιο.
ΕΛΕΝΗ/ Και το κάνουμε, πίστεψε με. Έχοντας παρακολουθήσει τα βήματα σας όλα αυτά τα χρόνια, εύκολα μπορεί να καταλάβει κανείς μέσα από την μουσική σας, ότι δεν ήταν απλή υπόθεση να φτάσετε μέχρι εδώ, αισθάνεσαι και εσύ το ίδιο?, ήταν μακρύς ο δρόμος?
PIOTR/ Ακόμα νομίζουμε ότι το καλύτερο μας άλμπουμ δεν έχει γραφτεί, είναι μακριά :))) αλλά έχω να πω ότι δεν παρατήρησα ότι κάναμε μακρύ ταξίδι (αν και που φυσικά το κάναμε) δεν τον παρατήρησα αυτό γιατί από τότε που είμαστε μαζί 9 χρόνια τώρα ,ίσως γιατί περνάμε πολύ όμορφα και είναι ευχάριστο να είσαι μέρος όλου αυτού. Αλλά και φυσικά ξέρουμε ότι κάναμε περίφημη δουλειά κατά την διάρκεια όλων αυτών των 9 χρόνων, και το τελευταίο που νομίζω ότι ήταν και το πιο δύσκολο ήταν που ηχογραφήσαμε και κυκλοφορήσαμε το τελευταίο μας άλμπουμ και ταυτόχρονα κάναμε και την μεγαλύτερη περιοδεία μας μέχρι τώρα σε όλη μας την καριέρα.
ΕΛΕΝΗ/ Πιστεύω και είμαι σίγουρη-γιατί παρακολουθώ την Πολωνική prog σκηνή-πως έχετε δημιουργήσει ένα μουσικό καθεστώς, όλοι μιλάνε σήμερα για την prog Πολωνική σκηνή, έχετε ταράξει την μουσική βιομηχανία. Πιστεύεις ότι είναι έτσι τελικά? Καταφέρατε τελικά να αλλάξετε τα μουσικά στερεότυπα?
PIOTR/ Δεν νομίζω πως αλλάξαμε τα στερεότυπα. Δεν περιμέναμε ότι θα συνέβαινε όλο αυτό. Απλά το μόνο που θέλαμε ήταν να ξεκινήσουμε ένα νέο σχήμα με νέα μουσική. Νομίζω ότι είχαμε πάρα πολύ τύχη. Η Πολωνική prog σκηνή εκείνες τις εποχές, ζούσε στιγμές αγωνίας ή ήταν ήδη νεκρή, μετά από την τελευταία επιτυχία των COLLAGE - Moonshine το 1994 μαντεύω. Μετά από 9 χρόνια μπορώ τίμια να πω ότι οι RIVERSIDE ήταν κομμάτι αυτής της μουσικο-προοδευτικής αναγέννησης :))) Η Πολωνική prog σκηνή ξαναγεννήθηκε!
ΕΛΕΝΗ/ Ας υποθέσουμε ότι ήσασταν από την Αγγλία, Αμερικανοί ή τουλάχιστον Ιταλοί, τα πράγματα θα ήταν πιο εύκολα? η αναγνώριση θα ήταν πιο γρήγορη?
PIOTR/ Θα μπορούσα να πω ότι θα μπορούσε να είναι ακόμα πιο δύσκολα και δεν είμαι σίγουρος αν θα ήμασταν σήμερα σε αυτήν την θέση.
ΕΛΕΝΗ/ Και τώρα? ποιά ενδεχομένως η συνέχεια? Μήπως το επόμενο άλμπουμ θα είναι καταλύτης για την δισκογραφία σας? Έχετε κάτι στο μυαλό σας?
PIOTR/ Θα ήταν υπέροχο και το πιστεύουμε και θα κάνουμε τα πάντα προκειμένου να συμβεί, αλλά φυσικά θα δούμε. Προς το παρόν είμαστε επικεντρωμένοι ακόμα στην προώθηση του άλμπουμ A.D.H.D. έχουμε ανάγκη να επισκεφτούμε μερικές χώρες που δεν έχουμε πάει ακόμα :))) και σχετικά με καινούργια τραγούδια θα δούμε από φθινόπωρο :))
ΕΛΕΝΗ/ To A.D.H.D όπως ήδη ξέρουμε ήταν η αλλαγή στο ύφος και λιγάκι πιο βαρύ (πράγμα που λάτρεψα!) Μήπως αισθάνθηκες την ανάγκη πως μπορούσε να υπάρχει μέσα στο άλμπουμ και δεύτερη συμμετοχή κιθάρας?
PIOTR/ Το A.D.H.D.( όπως και κάθε μας άλμπουμ) είναι ένα ταξίδι για μας. Δεν έχουμε πει ότι μπορεί να παίζουμε πιο heavy από δω και πέρα, οπότε δεν νομίζουμε ότι θα υπάρξει κάποια αλλαγή. Παράλληλα νομίζουμε ότι είναι τέλεια τώρα με αυτόν τον πραγματικά μελωδικό τρόπο που υπάρχει το δέσιμο με τα πλήκτρα και το μπάσο.
ΕΛΕΝΗ/ Λοιπόν Piotr, αν κάποιος διαβάσει το βιογραφικό σου θα δει πως ήσουν αθλητής, και μετά από μεγάλη στεναχώρια για κάποιους λόγους αποσύρθηκες. Τώρα μετά από τόσα χρόνια, αν σου ζητούσε κάποιος να διαλέξεις, θα παρέμενες εδώ που είσαι τώρα, ή θα προτιμούσες το τότε?
PIOTR/ Είναι πραγματικά δύσκολη ερώτηση. Φυσικά τώρα δεν θα άλλαζα τίποτα αλλά θα άλλαζα τα πάντα για να μην είχα εκείνο το τέλος τότε ;)) Ήμουν πολύ καλός στο handball και το αγαπούσα. Το άθλημα αυτό ήταν όλη μου η ζωή και ξαφνικά κάποιος μου το πήρε μακριά. Ήταν κάτι σαν ένα είδος τραγωδίας για μένα, αλλά παρ' όλα αυτά ευχαριστώ τους γονείς μου που με έκαναν να ανακαλύψω την κιθάρα. Αλλά...αν είχα πάλι την ευκαιρία να ξαναγίνω παίχτης handball για άλλη μια φορά, θα τρελαινόμουν να μάθω τι εξέλιξη θα είχαν τα πράγματα.. πως θα κατέληγε! :)))
ΕΛΕΝΗ/ Ξέρουμε πια ότι η παρουσία σας στην Ελλάδα είναι γεγονός, όπως και πιστεύω πως ξέρετε ότι οι Έλληνες είναι φανατικό κοινό σας. Γιατί αργήσατε τόσο να 'κλείσετε' για εμφάνιση σας εδώ?
PIOTR/ Νομίζω ότι μάλλον πρέπει να ερωτηθούν οι Έλληνες promoters :)) Πραγματικά μας αρέσει πολύ να κάνουμε συναυλίες παντού και όποιος μας καλέσει. Θα μπορούσα να πω ότι περιμέναμε από κάποιον από την Ελλάδα να μας καλέσει. Έχουμε ήδη παίξει 2 φορές στην Τουρκία και θα μπορούσαμε να έρθουμε και στην Ελλάδα αλλά δεν μας έκανε κανένας πρόταση.
ΕΛΕΝ / Έχεις δίκιο φίλε μου.. ναι.
PIOTR/ Το ξέρω...
ΕΛΕΝΗ/ Piotr πες μου, τι ακούς τον τελευταίο καιρό που σε ευχαριστεί εκτός μπάντας?.. κάτι που σου έχει κάνει εντύπωση και που νομίζεις πως ξεχωρίζει?
PIOTR/ Ακούω πάρα πολύ μουσική, αλλά πρέπει να πω ότι εδώ και ένα χρόνο έγινα πολύ φανατικός οπαδός του βινυλίου και έτσι ασχολούμαι πιο πολύ με παλαιότερα ακούσματα παρά με καινούργια. Η Πολωνική prog σκηνή μεγαλώνει και παρατήρησα πως κάποιες μπάντες έχουν αλματώδη άνοδο για το μέλλον όπως οι DIVISION BY ZERO, DISPERSE, ή οι TIDES FROM NEBULA.
ΕΛΕΝΗ/ Piotr, έχουμε ήδη φτάσει στο τέλος κάπου εδώ, προσωπικά θέλω να σε ευχαριστήσω για την κουβέντα μας αυτή πολύ το ευχαριστήθηκα ειλικρινά, και εύχομαι καλή επιτυχία σε ότι κάνετε και με το καλό να σας δούμε και εδώ στη Ελλάδα στις 7 Μαΐου (2010) στο 'Rodeo Live Club' , και σιγουρευτείτε πως θα έχετε 'δυνατό' merchandise γιατί θα χρειαστούμε πολλά μπλουζάκια RIVERSIDE!
PIOTR/ Είμαστε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ πολύ χαρούμενοι που θα έρθουμε τελικά στην Ελλάδα. Δεν ξέρουμε τι να περιμένουμε εκεί παράλληλα από γκρουπ από φίλους μας και οπαδούς σαν εσένα ή τον Θανάση και κάποιος ακόμα :))) Ελπίζουμε ότι θα είναι κάτι που οι μπάντες και οι οπαδοί δεν θα ξεχάσουν ποτέ αυτήν την συναυλία :)))
ΕΛΕΝΗ/ Να είσαι σίγουρος!
Συνέντευξη στην ΕΛΕΝΗ ΛΙΒΕΡΑΚΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...