Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

NO PROFILE - "High Society"

Ότι καλύτερο και πιο φρέσκο κυκλοφορεί αυτή την περίοδο στην ελληνική ροκ σκηνή ονομάζεται NO PROFILE.
Oι πέντε πιτσιρικάδες έχουν δημιουργήσει από την συμμετοχή τους στο Schoolwave θετικές εντυπώσεις ενώ στο επόμενο βήμα τους κατάφεραν να κερδίσουν το πρώτο βραβείο στον ετήσιο διαγωνισμό Φίλιππος Νάκας του 2008 που σήμαινε και δισκογραφικό συμβόλαιο με την Sony Music.
Έτσι λοιπόν έχουμε στα χέρια μας και παρουσιάζουμε την παρθενική δουλειά των No Profile με τίτλο “High Society” στο οποίο η μπάντα ροκάρει ατελείωτα με μοναδική ενέργεια σε όλο το άλμπουμ και δημιουργεί ένα εκρηκτικό σκηνικό με επιρροές που ξεκινούν από τους Muse και Red Hot Chili Peppers και φτάνουν ως τους Gun’s n’ Roses και τους Faith No More. To πάντρεμα alternative μελωδιών, ορμητικών κιθαριστικών ριφ και παθιασμένων φωνητικών, ενισxυμένα με ένα ρυθμικό υπόβαθρο που βγάζει φωτιές δίνει την δυνατότητα στους No Profile να δηλώνουν δυναμικό παρόν στην ντόπια σκηνή αλλά και θέτουν τα θεμέλια για καριέρα μέχρι και στο εξωτερικό.
Η παραγωγή του Greggy K(Matisse) είναι άκρως επαγγελματική και προσδίδει πολλά συν στον ήχο και στις ενορχηστρώσεις του γκρουπ. Η συμμετοχή της Ιφιγένειας Atkinson(Film) είναι άλλη μία ευχάριστη έκπληξη που μας χαρίζουν οι No Profile μιας και συνολικά όλο το άλμπουμ εναλλάσσεται με επιτυχία μεταξύ hard, alternative ως και garage rock ρυθμών όλα αυτά δοσμένα σε μία γοητευτική underground ατμόσφαιρα.
Τραγούδια που ξεχωρίζουμε είναι τα “Ηigh Society”, “No Profile didn’t Sign This Contract”(θυμίζει λίγο από Last Drive), “We ’ll Take It From Here, Sir” και το “Vambires Vegetarian”. Αν δεν καβαλήσουν λοιπόν το καλάμι (λόγω του νεαρού της ηλικίας) τότε ετούτοι εδώ οι πιτσιρικάδες μπορούν να κάνουν θαύματα και να δημιουργήσουν κι άλλα θαυμάσια τραγούδια. Ας ευχηθούμε ότι δεν θα μας διαψεύσουν…
Φώτης Μελέτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...