Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

VENUS & MARS - Όταν η Αφροδίτη και ο Άρης ερωτεύονται...

Μήπως σας έχουν λείψει τρομερά οι HEART και τα υπέροχα τραγούδια που έγραφαν τη θρυλική δεκαετία του '80; Αν ναι, τότε σας έχω μια ασπιρίνη...
Οι VENUS & MARS απαρτίζονται από τα γεμάτα πάθος φωνητικά της Diana DeWitt και τη δεξιοτεχνία στα πλήκτρα της Robin Randall. Η Diana DeWitt όχι μόνο συν-γράφει τα τραγούδια αλλά τους δίνει και ζωή μ' έναν τρόπο που λίγοι ερμηνευτές μπορούν! Οι δεξιοτεχνίες αυτών των δύο δημιουργούν τον μοναδικό ήχο αυτού του θηλυκού ντουέτου.
Ενώ ζούσαν στο Los Angeles η μουσική τους συνεργασία τις οδήγησε σε μια μακρόχρονη φιλία. Έτσι η Diana και η Robin συνδύασαν τα ταλέντα τους, γράφοντας για τον ρομαντισμό, τα αιώνια ερωτήματα του έρωτα, τις σχέσεις ανάμεσα στα δύο φύλα, τη μουσική που μιλάει στις ψυχές των εραστών σε όλο τον κόσμο.
Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα απ' την αρχή. Η ιδέα αυτού του αμερικανικού γυναικείου melodic rock ντουέτου ξεκίνησε το φθινόπωρο του 1993 όταν η Diana και η Robin ήταν μαζί σε περιοδεία στην Ευρώπη. Τα κορίτσια έδιναν παράσταση σ' ένα διεθνές AOR Show μαζί με πολλά συγκροτήματα, στηρίζοντας τον φίλο τους και αμερικανό καλλιτέχνη-φαινόμενο Mark Free (SIGNAL, KING COBRA). Το άλμπουμ του Mark "Long Way From Love" είχε γραφτεί από τη Robin και τη μακαρίτισσα μητέρα της, τη μεγάλη Judithe Randall, με τη Diana να βοηθάει στα φωνητικά. Η έξαψη και η ενέργεια που υπήρχαν κατά τη διάρκεια του promotion στο άλμπουμ του Mark άναψε τη σπίθα της συνεργασίας ανάμεσα στις δύο γυναίκες, έχοντας σαν αποτέλεσμα μια συλλογή τραγουδιών ονόματι "Grand Trine". Αυτά τα τραγούδια αγάπης, απώλειας, πάθους και πόθου ενέπνευσαν τη γέννηση των VENUS & MARS.
Οι εξαιρετικοί παραγωγοί (και όχι μόνο) Guy Marshall (PAT BENATAR, ROBERT TEPPER), James Christian (HOUSE OF LORDS) και Michael Hanna (FOREIGNER, FOGELBERG, MICHAEL McDONALD) βοήθησαν οδηγώντας τες στο μουσικό μονοπάτι τους.
Μετά από την ανεξάρτητη, επιτυχημένη "εκτόξευση" του "Grand Trine" το 1994, τα κορίτσια υπέγραψαν μια συμφωνία για δίσκο με την ιαπωνική εταιρεία Avex Trax και κυκλοφόρησαν τη δεύτερη δουλειά τους "New Moon Rising" το 1998. Σ' αυτόν τον δίσκο συμπεριλαμβάνεται το διάσημο τραγούδι "Bless A Brand New Angel", που ακούστηκε στο πολύ γνωστό σίριαλ "Baywatch" καθώς και οι original εκτελέσεις (μιλάμε για τραγούδια που έχουν γράψει η Diana DeWitt μαζί με τις Judithe και Robin Randall από το 1984 έως το 1998) πολλών μετέπειτα singles των STARSHIP ("Tomorrow Doesn't Matter Tonight") και της Agnatha Falkskag (ABBA). Επίσης περιέχονται δικά τους κομμάτια που αργότερα ηχογράφησαν σπουδαίοι καλλιτέχνες όπως οι προαναφερόμενοι Mark Free ("The Last Time", "Dying For Your Love") και James Christian ("Leave Well Enough Alone").
Αρχικά το cd κυκλοφόρησε μόνο στην Ιαπωνία (1998) αλλά επανεκδόθηκε το 2003 από την αμερικανική δική τους εταιρεία με 2 διαφορετικά τραγούδια. Εδώ και αρκετό καιρό το εν λόγω CD είναι διαθέσιμο από το CD Baby για ψηφιακή διανομή.
Να σημειωθεί ότι η Diana DeWitt έχει γράψει στο παρελθόν τραγούδια για τους Robbie Buchanan, Dennis DeYoung, Barry DeVorzon, Giorgio Moroder, David Pack και αμέτρητους άλλους, έχει κάνει κύρια, βοηθητικά φωνητικά και ντουέτα και έχει γράψει τραγούδια μαζί με καλλιτέχνες όπως οι BJ Thomas, Robert Tepper, Mickey Thomas, Mark Free, Michael McDonald κ.ά. καθώς έχει επενδύσει με τραγούδια και αρκετές ταινίες και διαφημιστικά.
Περισσότερες πληροφορίες για τις Diana DeWitt και Robin Randall θα βρείτε στο site www.phonorec.com
Οι Robin και Dianna προσκαλούν τον ακροατή να βιώσει ένα ασυνήθιστο, υπέροχο ταξίδι μέσα από την παλλόμενη καρδιά και το πηγαίο συναίσθημα των VENUS & MARS. Ό,τι κι αν κάνετε μην αμελήσετε να πείτε ναι σ' αυτή την πρόσκληση. Αν βέβαια θα σας άρεσε ένα μουσικό ταξίδι που θα είχε προορισμό τον δικό σας προσωπικό παράδεισο! Εμένα πάντως μου ακούγεται πολύ δελεαστικός ένας τέτοιος προορισμός...
Σημείωση: Εδώ θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους καλούς μου φίλους Troy και Camelblue που με βοήθησαν δίνοντάς μου πολύτιμες πληροφορίες γι' αυτές τις δύο εξαιρετικές καλλιτέχνιδες! THANKS GUYS! YOU'RE THE BEST!!!
Συμβουλή: Μην αφήσετε να σας παραπλανήσει η συντηρητική εμφάνιση των δύο κυριών στη φωτογραφία. Θυμηθείτε: τα ράσα δεν κάνουν τον παπά!
Σοφία Ρεντούμη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...