Τρίτη 14 Μαΐου 2013

CODE OF SILENCE: “Dark Skies Over Babylon”

http://www.rockway.gr/

Νέα μπάντα στο μεταλλικό μουσικό μας πλανήτη, με ιδρυτή των μπασίστα James Murray.
Συνοδοιπόροι του, οι Gus Monsanto (Revolution Reanaissance, Adagio, Symbolica, Lord Of Mushrooms) στη φωνή, Scott McLean (Falloch, Concept Of Time) στα πλήκτρα, John Clelland (The Crows, The Jack, Karma, The Trpubleshooters) στα τύμπανα και Ben Randall (Power Quest) στην κιθάρα.
Με τον βιρτουόζο Randall, στριφογύρισαν πολλά  κεφάλια όταν κέρδισε το βραβείο "ο πιο πολλά υποσχόμενος νεαρός κιθαρίστας" στο διαγωνισμό του 2008 κατά την έναρξη του Guitar Idol στο Λονδίνο, σε ηλικία μόλις 17 ετών. Το φάσμα περιείχε πάνω από 750 διεθνείς συμμετέχοντες και ο Randall κατάφερε να εντυπωσιάσει τόσο τους κριτές, ώστε να σχολιάζουν πως “το επίπεδο της τεχνικής δεξιοτεχνίας του σε τόσο νεαρή ηλικία, συνδυάζεται με ένα επίπεδο διατυπώσεως πέρα από τα χρόνια του”.
Την καταπληκτική κιθαριστική δουλειά του, μπορείτε να την ακούσετε μέσα από τους Code Of Silence και το ντεμπούτο δίσκο τους “Dark Skies Over Babylon” για τον οποίο γίνεται και ο λόγος. Με βάση γύρω από τις θρυλικές ιστορίες των Ναϊτών Ιπποτών, ο ήχος τους είναι σκληρό χτύπημα  που ακόμα στάζει στις επικαλυμμένες με καραμέλα μελωδίες. Οι Code Of Silence θα μπορούσαν ενδεχομένως να αποτελέσουν μία από τις καλύτερες μελωδικές metal μπάντες της νέας γενιάς.
Τα τραγούδια τους ακούγονται πολύ παραπάνω από ευχάριστα, θα έλεγα ότι πρόκειται για δυναμίτες. Απίστευτη φωνή ο Gus Monsanto και οι χορδές της κιθάρας, ζωγραφίζουν στην ταστιέρα φανταστικά. Πραγματικά είναι τρομερός κιθαρίστας και σε όποια μπάντα και αν βρεθεί, θα ξεχωρίζει και θα κάνει παπάδες! Τα πλήκτρα χρωματίζουν τις συνθέσεις με ατμοσφαιρικό τόνο και το rhythm section δουλεύει και αυτό επίσης πολύ καλά.
Φοβερή δουλειά επίσης έχει γίνει και από πλευράς παραγωγής αλλά και το εξώφυλλο που παρόλο που δείχνει κάπως παιδικό, καταφέρνει να μεταφέρει το μήνυμα για του τι πρόκειται να συναντήσει κανείς εδώ.
Ωραίο ξάφνιασμα, πολλά υποσχόμενοι και καταπληκτικός δίσκος το “Dark Skies Over Babylon” για ντεμπούτο, ανεβάζοντας τον πήχη ψηλά με το καλημέρα σας. Ας ευχηθούμε η πορεία τους να είναι ανάλογη αντίστοιχα ή έστω να διατηρηθούν στο ίδιο επίπεδο αργότερα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΛΙΜΙΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...