Τρίτη 14 Μαΐου 2013

THE TOSSERS: “The Emerald City”

http://www.rockway.gr/
Στο χώρο του Ιρλανδικό punk αναμφισβήτητα τα πρώτα ονόματα που σου έρχονται στο μυαλό είναι οι Flogging Molly και οι Dropkick Murphy’s. Μπάντες με διεθνή καριέρα που ακούγονται ακόμη και από του ελάχιστα αναμεμιγμένους με το είδος.
Οι The Tossers είναι μία μπάντα τέτοιου τύπου. Και μάλιστα όχι μια οποιαδήποτε μπάντα μια και κρατάει την σημαία του Κέλτικου punk ψηλά για μια εικοσαετία. Η καινούργια τους δουλειά με τίτλο “The Emerald City” αποδεικνύει την ποιότητα της μπάντας και ότι μόνο τυχαίο δεν είναι που υπάρχουν στο μουσικό στερέωμα για τόσα πολλά χρόνια.
Το “The Emerald City” περιέχει καταρχάς όλα τα απαιτούμενα στοιχεία για το είδος… Tin whistle, μαντολίνο, sing-along ρεφρέν, τραγούδι για St Patrick’ s Day, λίγα λόγια για τον θεό, τραγούδι για ουίσκι και παραδοσιακό ήχο. Η αλήθεια είναι πως το μοτίβο είναι προσανατολισμένο περισσότερο στην Κέλτικη παρά στην punk πλευρά. Αυτό για να ξέρουμε τι μας γίνεται. Από κει και πέρα έχουμε ένα συμπαγή ευκολοάκουστο δίσκο που περιέχει τις κατάλληλες συνθέσεις για χορό και τραγούδι και άλλες για να κάθεσαι μόνο σου στο μπαρ και να απολαμβάνεις ευχάριστα το αγαπημένο σου bourbon.
Προσωπικά αγάπησα τα “The Break Of Dawn” και “Where The Beer And Whiskey Flow” γιατί είναι άκρως ανεβαστικά και μέσα σε 2 λεπτά έκαστος κατάφεραν να μου ανεβάσουν την διάθεση. Τα “God Bless You” και το πολυσύνθετο “Wherever You Go” με έβαλαν για το καλά στο Κέλτικο κλίμα και αποδεικνύουν ότι οι The Tossers ξέρουν να δημιουργούν την αγαπημένη τους μουσική με έναν αυθεντικό τρόπο που περιέχει στοιχεία από όλο το φάσμα του Κέλτικου punk.
Όσοι βιαστείτε να κατηγορήσετε τους The Tossers ότι κοπιάρουν μπάντες όπως οι Flogging Molly και οι Dropkick Murphy’s σκεφτείτε πρώτα ότι οι εν λόγω κύριοι έχουν δημιουργηθεί μερικά χρόνια νωρίτερα και παίζουν την συγκεκριμένη μουσική με ελάχιστες παραλλαγές εδώ και 20 πλέον χρόνια. Είμαι σίγουρος ότι οι φίλοι του είδους γνώριζαν ήδη το σχήμα, και το “The Emerald City” έρχεται να τους αποζημιώσει για την μεγάλη τους αναμονή από την προηγούμενη επίσημη κυκλοφορία τους (5 χρόνια).
Όσοι θέλετε να καταπιαστείτε με το είδος, καλό θα ήταν εκτός από τα συνηθισμένα να ρίξετε και μια ματιά στους The Tossers και στο “The Emerald City”.

ΝΙΚΟΣ ΤΟΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...