Πέμπτη, 9 Μαΐου 2013

MELVINS: “Everybody Loves Sausages”

http://www.rockway.gr/

 Και εγώ τα αγαπώ πολύ, αλλά μου πέφτουν βαριά στο στομάχι,
οπότε με τη βοήθεια των θεότρελων Melvins θα αρκεστώ στο να τα ακούω. 
 Οι Αμερικανοί αφού έδωσαν έμπνευση στην διαρκώς αναπτυσσόμενη σκηνή του sludge και έχοντας κυκλοφορήσει σχεδόν όσα πράγματα έχουν κυκλοφορήσει και οι Agathocles, επιστρέφουν και πάλι λίγους μήνες μετά το “Freak Puke”, να γιορτάσουν την 30η τους επέτειο με ένα δίσκο με διασκευές, με τίτλο “Everybody Loves Sausages”. Και σε αυτή την απόπειρα δεν είναι μόνοι τους. 
Έφεραν και κάποιους από τους τρελούς τους φίλους για να κάνουν αυτό το album ακόμα πιο απαραίτητο για το φίλο της extreme μουσικής.
 Τι να λέμε τώρα. Το “Warhead” των Venom σε μια εκπληκτική διασκευή με τη πολύτιμη βοήθεια του Scott Kelly (Neurosis), “You're my Best friend” από Queen, ωραία εκτέλεση του “Black Betty”, από τις πιο όμορφες που έχω ακούσει, και διασκευή του “Set it on fire” των Αυστραλών The Scientists με την ευγενική προσθήκη του Mark Arm (Mudhoney). Για αρχή αυτά! Μνημειώδης διασκευή του "Station to Station" του μοναδικού David Bowie, με τον J.G. Thirwell να βάζει το χέρι του, άνθρωπος που έχει συνεργαστεί με ονόματα όπως οι Nick Cave και Marc Almond. To “Attitude” (The Kinks) με τον drummer των Blondie, Clem Burke, διασκευή του “In Every Dream Home A Heartache” των Roxy Music, με τον Jello Biafra στα φωνητικά και τον παλαιό των Tomahawk, Kevin Rutmanis, στο μπάσο μιλάμε χωρίς να επεκταθούμε για μια psycho κυκλοφορία, που μόνο η Ipecac του Mike Patton θα μπορούσε να κυκλοφορήσει. 
 Καλό είναι, καμένε μου φίλε, να το αποκτήσεις και για συλλεκτικούς, αλλά και για καλλιτεχνικούς λόγους. Γίνεται ο χαμός εκεί μέσα, άλλωστε μιλάμε για Melvins. Τι δεν καταλαβαίνεις;


Δημήτρης Μαρσέλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...