Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

U.D.O: “Steelhammer”


Οι U.D.O. έχουν εμφανιστεί στην Ελλάδα το 2004, το 2002 (στην Κρήτη), το 2001, το 1998 και το 1991, ενώ ο Udo έχει παίξει άλλες δύο φορές με τους ACCEPT, το 1993 και το 1994 στο θρυλικό “Ρόδον”.
Υπάρχει σε αρκετούς φίλους της μπάντας, ή για την ακρίβεια της γρεζαρισμένης φωνής του Udo Dirksneider, σύνδρομο στέρησης! Δε γνωρίζω εάν αυτό καλύπτεται από τις κυκλοφορίες με το προσωπικό του όχημα, τους U.D.O καθώς πλέον αριθμεί 14 κυκλοφορίες και μερικές φορές είναι αλήθεια πως όταν μία μπάντα χωρίζει τους δρόμους των μελών αυτό σηματοδοτεί και το τέλος μίας εποχής. Άλλες φορές, εγκαταλείπει η μπάντα το δημιουργικό της κομμάτι και απλά επανακυκλοφορεί τον κατάλογο των προηγουμένων επιτυχιών -εάν έχει- και άλλες φορές το μέλος που αποχωρεί ή εξαργυρώνει την όποια επιτυχία είχε με την μπάντα ή χάνεται στην αδηφάγα σύγκριση με την προηγούμενη καριέρα του.
Ευτυχώς όμως για τους οπαδούς των θρυλικών Accept, που αγάπησαν τη μουσική του συγκροτήματος και τη φωνή του Udo Dirksneider ο αρχικός τραγουδιστής έχει  λαμπρή και ξεχωριστή καριέρα! Το “Steelhammer” είναι το τελευταίο αξιόλογο πόνημα του Udo και μπορεί τα χρόνια να πέρασαν, αλλά η εκφραστικότητα και το επί σκηνής attitude παρέμειναν ατόφια μεταλλικά!
Μουσικά, οι συνθέσεις παραμένουν πάντοτε δυναμικές, όπως συνήθιζε να ηχογραφεί με τους Accept, αν και πέρα από κάθε σύγκριση δημιούργησε το δικό του μοναδικό ήχο.
Χαρακτηριστικά, οι συνθέσεις “Take My Medicine”, “Metal Machine” και “Death Ride” περιέχουν κλασικό metal ήχο και αποδεικνύουν για πολλοστή φορά τη μαεστρία του τραγουδιστή στο συγκεκριμένο ηχόχρωμα!
Δε θεωρώ πως το “Steelhammer” είναι πρωτότυπο, αλλά αναντίρρητα είναι μία τίμια κυκλοφορία από ένα μαέστρο του είδους. Κερδισμένοι από αυτήν την δουλειά παραμένουν οι φίλοι και της μπάντας του αγέραστου Udo, όσο και οι οπαδοί που δεν ξεχωρίζουν το μεγαλείο των Accept, όπως είχαμε την ευκαιρία να τους θαυμάσουμε σε δύο αποθεωτικές συναυλίες του πρόσφατου παρελθόντος.
Ελπίζω αυτή η κυκλοφορία να αποτελέσει το έναυσμα και να παρακινήσει τους διοργανωτές συναυλιών να προσκαλέσουν τον γερόλυκο για ένα live στη χώρα μας… 9 χρόνια χωρίς τον μαέστρο του γρεζιού σε ελληνική συναυλία, είναι πολλά!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...