Δευτέρα 6 Μαΐου 2013

ROB ZOMBIE: “Venomous Rat Regeneration Vendor”

Ο άρχοντας των ζωντανών νεκρών ξανακτυπά. Εκεί που δεν το
περιμένεις! Τη στιγμή που νομίζεις ότι δεν έχει άλλα να δώσει, έρχεται σαν πανούκλα και σου τρώει τα σωθικά. Ο πολυτάλαντος Rob Zombie, που ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει και την καινούργια του ταινία, “The Lords of Salem”, επανέρχεται και δισκογραφικά με το “Venomous Rat Regeneration Vendor”. 
 Αν είναι καλό λέει; Με το που ξεκινάς την ακρόαση καταλαβαίνει ότι ο τύπος σε έχει πιάσει πάλι με τα βρακιά στους αστραγάλους. Το album ξεκινάει με ένα από τα κλασσικά sexy splatter τραγούδια του, με τίτλο “Teenage Nosferatu Pussy” δίνοντας εξαρχής μια αίσθηση τρόμου που σου εξάπτει, όμως την περιέργεια δεν μπορείς να αντισταθείς στο να δημιουργήσεις παράξενες εικόνες με το μυαλό σου. Ακολουθεί το πρώτο single και video cilp του δίσκου, “Dead City Radio And The New Gods of Supertown” με κάποιον ραδιοφωνικό παραγωγό να δηλώνει πως το ραδιόφωνο άλλαξε τις ζωές μας, σε έναν ρυθμό που ρέπει πως τη δεκαετία του ‘70 με τη χρήση του hammond organ ήχου. “Revelation Revolution” και το πνεύμα του ύψιστου Alice Cooper ίπταται πάνω από τη σκιά του Rob Zombie και θαρρείς πως ο αειθαλής horror rocker είναι κάπου μέσα στο σώμα του νεαρότερου ακόλουθου του. Μετά από ένα Instrumental ανατολίτικο ρυθμό (“Theme For The Rat Vendor”) έρχεται ένα από τα πιο όμορφα τραγούδια του album (“Gong Gang Gong De Do Gong De Laga Raga”) να μας πείσει πως ο Rob και το λαρύγγι του είναι κουρδισμένο και πάλι σε συχνότητες “Hellbilly Deluxe” και αυτό που ακούμε είναι κάτι το εξαιρετικό, μην ξεχνώντας τις industrial καταβολές του, βγάζει μια μοναδική rock 'n' roll αισθητική. Το “Rock And Roll (In A Black Hole)” ξεκινάει ηλεκτρονικά με τρόπο drum 'n' bass και η φωνή του Rob μπαίνει στοιχειωμένη μετά από λίγο στο παιχνίδι και στα μέσα της διάρκειας του κομματιού ξεσπάει και ξαναχαλαρώνει εκ νέου. 
 Η παρουσία διάφορων samples από retro ταινίες φτιάχνουν μια μοναδική ατμόσφαιρα, απαραίτητη για το horror rock που έχει μάθει να μας προσφέρει ο Rob και η παρέα του. To “Behold! The Pretty Filthy Creatures” ανεβάζει τους σφυγμούς και θεωρώ πως θα ακουστεί σε πολλά μαγαζιά και σε πολλά ραδιόφωνα, με τα όμορφα τύμπανα και τις “πειραγμένες κιθάρες” να πρωτοστατούν, λίγο πριν το “White Trash Freaks” που είναι και αυτό κάτι που το αναμενόμενο. Όμορφα ραδιοφωνικά, party songs που ξέρει αυτός να φτιάχνει. Η μεγάλη στιγμή του album είναι όμως η υπέροχη διασκευή του “We're an American band”, μιας εκ των μεγαλυτέρων επιτυχιών των Grand Funk Railroad, που περνώντας από το Zombie filter γίνεται κάτι το καινούργιο και θα κοσμεί ίσως, κάποιες από τις καινούργιες μου καλοκαιρινές συλλογές. Και το επόμενο “Lucifer Rising” είναι ένα χτυπητό στο ρεφρέν του κομμάτι στα γνωστά μονοπάτια που έχουμε συνηθίσει και το ίδιο ισχύει και για το “The girl who loved the monster”. 
 To album κλείνει με ένα φοβερό τίτλο, “Trade In Your Guns For a Coffin” και το τραγούδι είναι εξίσου καλό και ολοκληρώνει ένα album, που πρέπει όλοι οι fans του νεκροπεθαμένου Rob να αποκτήσουν. Οδηγεί τη νεκροφόρα του στη γνωστή διαδρομή προς το νεκροταφείο χωρίς να πολυαλλάζει ταχύτητες και οι τρύπες για τα φέρετρα είναι από πριν σκαμμένες. Ρίξτε λίγο χώμα και εσείς από πάνω!


Δημήτρης Μαρσέλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...