Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Συνέντευξη με τους BLUE OYSTER CULT


Ο Eric Bloom και ο Buck Dharma θα παρουσιάσουν το εξαιρετικό show των θρυλικών Blue Oyster Cult στην χώρα μας, ύστερα από μια τρομερή καριέρα τεσσάρων δεκαετιών. Με τον ενθουσιασμό να μας διακατέχει δεν μπορούσαμε παρά να επικοινωνήσουμε με τον Buck Dharma ή αλλιώς Donald Roeser, το μοναδικό ιδρυτικό μέλος του group που παρέμεινε στις τάξεις του από την αρχή μέχρι και σήμερα.

Πως σου φαίνεται το γεγονός ότι ξεκινήσατε πριν από 42 χρόνια;
Τέσσερις δεκαετίες απλά πέρασαν και πέταξαν, όλα μοιάζουν να συνέβησαν μόλις χθες.

Πριν ένα χρόνο κυκλοφορήσατε το “The Complete Columbia Albums Collection” box set. Πιστεύεις ότι μπορεί ένα πακέτο με την ιστορία σας μπορεί να αγγίξει νέο κοινό ή αποσκοπεί αποκλειστικά και μόνο στους επί χρόνια οπαδούς σας;
Το box set αυτό ήταν μια λογική κίνηση από την στιγμή που θέλαμε να συγκεντρώσουμε τις δισκογραφικές μας κυκλοφορίες υπό το όνομα της Columbia Records. Η εταιρεία μάλιστα έκανε πολύ καλή δουλειά με αυτό. Πιθανότατα μιλάμε για την τελευταία κυκλοφορία τέτοιου τύπου από τους Blue Oyster Cult μιας και βρισκόμαστε εν μέσω μιας εποχής ψηφιακών downloads και streaming. Το πακέτο απευθύνεται φυσικά σε οπαδούς μας, παλιούς και νέους, οι οποίοι “ήρθαν” κοντά στην μουσική μας από διάφορες άλλες πηγές.


Έχουμε ελπίδες να ακούσουμε ένα εντελώς νέο album από τους Blue Oyster Cult;
Ένα νέο Blue Oyster Cult project είναι πάρα πολύ πιθανό αυτήν την στιγμή, ενώ μπορεί να φτιάξουμε και έναν ακουστικό δίσκο, καθώς βέβαια και ένα full ηλεκτρικό album. Αυτή την στιγμή όμως δεν μπορούμε να δώσουμε καμία ουσιώδης υπόσχεση.

Πάντα αντιμετωπίζατε τα κομμάτια σας σαν αυτοτελείς ιστορίες. Είναι ένα από τα standards για την δουλειά σας αυτό;
Φυσικά, πάντα θέλαμε να λέμε διαφορετικές ιστορίες μέσα από κάθε ένα από τα τραγούδια μας. Αυτό προτιμούσαμε πάντα από το να συμβιβαζόμαστε με απλά θέματα που θα ταίριαζαν στο όλο και νεότερο κοινό μας ανά τα έτη. Είναι απλά το στυλ μας.


Ανέκαθεν δείχνατε περισσότερο ευχαριστημένοι στον “δρόμο” παρά στο studio. Πιστεύεις ότι αποτελείτε μια περισσότερο live μπάντα από οτιδήποτε άλλο;
Νομίζω πως το να παίζουμε μουσική “ζωντανά” αναδεικνύει μια εντελώς διαφορετική ικανότητα μας. Στο studio δουλεύεις ένα τραγούδι για μεταγενέστερη απήχηση και αποτελεσματικότητα απάνω σου, κι έτσι το κάθε κομμάτι είναι το κυρίαρχο του ενδιαφέροντος και της όλης υπόθεσης. Στα live, το κάθε κομμάτι είναι έτοιμο, η συγκέντρωση είναι στην επίδοση μας  ως μουσικοί. Υπάρχει πλάτος και αυτοσχεδιασμός στην δομή τους. Διασκεδάζουμε να διαφοροποιούμε τις εκάστοτε λεπτομέρειες που “χτίζουν” τα τραγούδια σε κάθε μας εμφάνιση.

Είσαι έτοιμος για την επίσκεψη σας στην Ελλάδα;
Το 2014 βρίσκει τους Blue Oyster Cult σε εντυπωσιακά δυνατή μουσική κατάσταση από άποψη ενέργειας και ικανότητας. Αυτά θα φέρουμε και εκεί σύντομα. Είμαστε κατευχαριστημένοι που θα παίξουμε για όλους σας.


Πως βλέπεις μεγάλες rock προσωπικότητες, σαν τον “δικό σας” Allen Lanier, να φεύγουν κατά καιρούς από την ζωή;
Είμαστε σίγουρα δυστυχισμένοι για τον Allen. Βλέπουμε μεγάλες διασημότητες από την δική μας εποχή να φεύγουν όλο και περισσότερο. Είμαστε απλά ευγνώμονες που είμαστε υγιείς, γνωρίζουμε άλλωστε πως είμαστε απλοί θνητοί, και γι’ αυτό ζούμε την ζωή που μας έχει δοθεί όσο το δυνατόν περισσότερο.

Πως σου φαίνεται η πορεία της διεθνούς μουσικής σκηνής μετά από μια τέτοια καριέρα;
Είμαι χαρούμενος και υπερήφανος που οι Blue Oyster Cult προέκυψαν την εποχή που το έκαναν, ήταν μια πολύ καλή εποχή για την μουσική αλλά και για την ζωή γενικότερα. Σέβομαι απεριόριστα ένα μεγάλο κομμάτι της σημερινής μουσικής, η δουλειά όμως έχει αλλάξει. Θα ήμουν σε πολύ αμήχανη θέση αν βρισκόμουν σ’ αυτή των σημερινών pop stars. Τα πράγματα που παίζουν τον μεγαλύτερο ρόλο είναι η εικόνα, τα τεχνάσματα και η περιστασιακή μουσική. Δεν είναι για ‘μένα αυτά, ποτέ δεν ήταν.

Θέλεις να προσθέσεις κάτι;
Δεν έχω κάτι σε αυτό το σημείο. Ανυπομονώ για το ταξίδι μας στην Ελλάδα.


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...