Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

JAMES LABRIE: “I Will Not Break”


Στον απόηχο του πολύ καλού “Impermanent Resonance” που κυκλοφόρησε πέρυσι, ο χαρισματικός frontman των Dream Theater επανέρχεται με ένα EP συνολικής διάρκειας 38 λεπτών.
Το “I Will Not Break” EP λειτουργεί περισσότερο ως υπενθύμιση του πρόσφατου album του Labrie, το οποίο πέρασε στα “ψιλά”, πιθανότατα επειδή λίγο καιρό μετά βγήκε και η νέα δουλειά των Dream Theater.
Το ομώνυμο κομμάτι του EP το συναντήσαμε αυτούσιο στο “Impermanent Resonance”, ενώ τα “Unraveling” και “Why” αποτελούσαν τα bonus tracks της limited edition του εν λόγω δίσκου, και ειδικά το δεύτερο είναι πολύ καλό για να μη βρίσκεται και στην απλή έκδοση.
Το Alternate Mix του“Coming Home” πάρθηκε από την Ιαπωνική έκδοση του “Static Impulse”, όπου συναντάται και η αυθεντική εκτέλεση του κομματιού. Τα “Jekyll or Hyde” και “Just Watch Me” (τα οποία ακούσαμε πάλι στο “Static Impulse”) συναντώνται εδώ στη demo τους μορφή, ενώ η ουσιαστική έκπληξη του EP βρίσκεται στα τρία τελευταία κομμάτια, όπου τα “I Tried”, “Over the Edge” και “Euphoric” (ναι, και αυτά από το “Static Impulse”) παρουσιάζονται σε remix με electro/ dup step ήχο. Πολύ ενδιαφέρουσα κίνηση, αν και είναι βέβαιο πως θα ξενίσει το μέσο μεταλλά ακροατή.
Μια κυκλοφορία γεμάτο καλούδια λοιπόν, που φέρνει ξανά στην επιφάνεια τον James Labrie, που συνεχίζει να εκπλήσσει με τις solo του δουλειές.


Στέφανος Στεφανόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...