Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

THE MATRIX RELOADED


Στον απόηχο του εκπληκτικού The Matrix, έρχεται το The Matrix Reloaded, τέσσερα χρόνια μετά την πρώτη ταινία, και για μία ακόμη φορά, η sci fi κοινότητα έχει κάθε λόγο να τρίβει τα χεράκια της.
Το δεύτερο μέρος της τριλογίας, μπορεί να μην εντυπωσίασε σεναριακά, μιας και αυτό ήταν δουλειά του πρώτου μέρους, παρόλα αυτά εμπεριέχει μια από τις καλύτερες σκηνές μάχης που έχουν ποτέ υπάρξει (αν αναρωτιέσαι ποια είναι, μάλλον χρειάζεται να ξαναδείς την ταινία).
Ακολουθώντας την ίδια μουσική ρότα με το The Matrix, το Reloaded πάλι φέρει ένα τσούρμο γνωστών καλλιτεχνών για να ντύσει ηχητικά το film, μόνο που αυτή τη φορά έρχεται σε μορφή διπλού CD, προκειμένου να διαχωρίσει τις rock μπάντες (και τις συμμετοχές τους με ήδη υπάρχοντα κομμάτια), με την ορχηστρική μουσική επένδυση της ταινίας δια χειρός Don Davis, Juno Reactor και Rob Dougan.
Τουτέστιν, το πρώτο CD αποτελείται από σχήματα της rock και ηλεκτρονικής σκηνής και δρα ως συλλογή τραγουδιών (όπως στο soundtrack της πρώτης ταινίας), ενώ το δεύτερο φιλοξενεί τις instrumental συνθέσεις που κατά κύριο λόγο “ντύνουν” τις σκηνές του The Matrix Reloaded.
Αν και κάπως αναμενόμενες οι συμμετοχές εν τέλει, το αποτέλεσμα είναι σίγουρα αξιόλογο και είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το OST του πρώτου The Matrix, συνεχίζοντας στο ίδιο ηχητικό μοτίβο, παρότι σε σύνολο το album είναι λιγότερο heavy.
Κρίμα που το τρίτο μέρος της τριλογίας (The Matrix Revolutions) δε συντροφεύθηκε από κάποιο ανάλογο soundtrack, κυκλοφορώντας μια καθόλα πιο συμβατική επιλογή με ορχηστρικά κομμάτια, κατάλληλα για την ταινία μεν, αλλά όχι για τους λάτρεις των δύο προηγούμενων. Εν ολίγοις, σκεφτείτε το δεύτερο CD του Reloaded σε extended version (16 συνθέσεις).
For the record, οι Andy και Lana (πρώην Larry) Wachowski, ύστερα από την τεράστια εμπορική επιτυχία της τριλογίας του Matrix, επιδόθηκαν σε φανταχτερές, από πλευράς εφέ, ταινίες, οι οποίες δεν κατάφεραν να φτάσουν τις δημιουργίες της περιόδου 1999-2003. Για την ακρίβεια, το The Invasion (2007) ήταν απλά καλό, το Speed Racer (2008) απογοητευτικό, ενώ η μεταφορά της νουβέλας του David Mitchell, Cloud Atlas, στη μεγάλη οθόνη το 2012 περισσότερο δίχασε, παρά ενθουσίασε. Μοναδική εξαίρεση το V for Vendetta του 2006 που αποτελεί μια τίμια μεταφορά του ομώνυμου graphic novel του Alan Moore.
Tracklist:
CD I
01. "Session"- Linkin Park
02. "This Is the New Shit"- Marilyn Manson
03. "Reload"- Rob Zombie – 4:25
04. "Furious Angels"- Rob Dougan
05. "Lucky You"- Deftones
06. "The Passportal"- Team Sleep
07. "Sleeping Awake"- P.O.D.
08. "Bruises"- Ünloco
09. "Calm Like a Bomb"- Rage Against the Machine –
10. "Dread Rock"- Oakenfold
11. "Zion"- Fluke
12. "When the World Ends (Oakenfold Remix)"- Dave Matthews Band

CD II
01. "Main Title"- Don Davis
02. "Trinity Dream"- Don Davis –
03. "Teahouse"- Juno Reactor featuring Gocoo
04. "Chateau"- Rob Dougan
05. "Mona Lisa Overdrive"- Juno Reactor/Don Davis
06. "Burly Brawl"- Juno Reactor vs. Don Davis
07. "Matrix Reloaded Suite"- Don Davis 




Στέφανος Στεφανόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...