Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

PRIMAL FEAR: “Delivering The Black” Featured


Οι Γερμανοί ξανάρχονται με ένα άλμπουμ, το δέκατο αυτήν τη φορά, που θα τους δέσει ακόμη πιο γερά στην θέση που δικαιωματικά τους ανήκει από το 1997 που δραστηριοποιούνται, στον μεταλλικό Όλυμπο ανάμεσα στους κλασικούς του είδους.
Speed/power metal με δύναμη, όγκο και μια παραγωγή που τα αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο. Το “Delivering The Black” είναι ένα κλασικό Primal Fear άλμπουμ και κάτι ακόμη. Είναι η επιβεβαίωση του γιατί τέτοιες μπάντες δεν πρέπει να σταματήσουν την ενεργό τους δράση, η απόδειξη ότι ο παλιός είναι αλλιώς. Ο αειθαλής Ralf Scheepers με κάνει για ακόμη μια φορά να απορώ γιατί δεν τον επέλεξαν οι Priest για την θέση του τραγουδιστή όταν χώρισαν οι δρόμοι τους με τον Halford, απλά υπερηχητικός, σαν να μην τον έχει φθείρει καθόλου ο χρόνος.
Το “Delivering...” είναι αυτό που στην μεταλλική λαϊκή διάλεκτο χαρακτηρίζουμε “δίσκαρο”, χωρίς fillers με τρομερή ροή από την αρχή ως το τέλος που μόνο η μπαλάντα “Born With A Broken Heart” (στο οποίο κάνει δεύτερα φωνητικά η Liv Kristine) καταφέρνει να ανακόψει. Ωμό heavy metal που μετατρέπει το σβέρκο σε μετρονόμο. Ριφάρες, σολάρες, τρομερά δεμένο ρυθμικό μέρος το οποίο όμως θα μπορούσε να είναι λιγότερο επαναλαμβανόμενο, καθώς σε σημεία μου έφερε στο μυαλό drum machine, κυρίως στα πιο γρήγορα κομμάτια. Περισσότερο από κάθε άλλο Primal Fear άλμπουμ, ετούτο εδώ ακούγεται τόσο έντονα Gamma Ray που τσέκαρα τον εαυτό μου να ελέγχω αν όντως είχα φορτώσει τη σωστή μπάντα στον player. Αρκεί να ακούσει κάποιος πχ το “When Death Comes Knocking” για να πειστεί για του λόγου το αληθές. Πέρα από αυτό, οι επιρροές από Judas Priest βέβαια είναι διάχυτες για ακόμη μια φορά σε ολόκληρη την δουλειά τους.
Η παραγωγή δίνει τον απαραίτητο όγκο στην περίσταση, οι 5 Γερμανοί βάζουν τον καλύτερό τους εαυτό, εσείς βάλτε τα ποτά και το cd στο tray και η μαγεία απλά θα συμβεί. Οι Primal Fear κρατούν ψηλά την σημαία του κλασικού heavy metal και στο 2014.

Γιάννης Φράγκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...