Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

GIANT - "Promise Land"

Αποτελούμενοι από τα αδέλφια Dann και David Huff, μαζί με τον έμπειρο jazz-rock πληκτρά Alan Pasqua και τον session μπασίστα από το Nashville, Mike Brignardello, οι GIANT σύντομα έγιναν, με την κυκλοφορία του πρώτου τους άλμπουμ "Last of The Runaways" (Α&Μ Records, 1989), μία από τις πιο σεβαστές μπάντες-ορόσημο της melodic hard rock σκηνής. Μετά από αμέτρητες live εμφανίσεις η μπάντα ηχογράφησε το επόμενο άλμπουμ τους "Time to Burn" (Epic, 1991), ένα άλμπουμ που ακόμα θεωρείται κύρια πηγή έμπνευσης για πολλές melodic hard rock μπάντες του σήμερα.
Με την απότομη αλλαγή του μουσικού κλίματος και μετά από άλλη μια παγκόσμια περιοδεία χωρίς τον Pasqua οι GIANT διαλύθηκαν, με τα μέλη τους να ασχολούνται ξανά με διαφορετικά projects. Ειδικότερα ο τραγουδιστής και κιθαρίστας (μιλάμε για την τρομερή φωνή και τον καταπληκτικό κιθαρίστα) Dan Huff, έφτασε να γίνει ένας από τους πιο περιζήτητους παραγωγούς του είδους, δουλεύοντας στη rock, pop και country μουσική με αμέτρητους καλλιτέχνες συμπεριλαμβανομένων των Shania Twain, Megadeth, Faith Hill, Madonna και Bon Jovi.
To 2001 η ιταλική ανερχόμενη, ανεξάρτητη, melodic rock εταιρεία Frontiers Records έπεισε τους GIANT να κυκλοφορήσουν το "ΙΙΙ", ένα άλμπουμ που θα σηματοδοτούσε την αναβίωση της νέας melodic rock σκηνής, ειδικά στην Ευρώπη. Δυστυχώς όμως η busy ατζέντα του Dann σε συνδυασμό με τις δεσμεύσεις των άλλων μελών έκαναν την επανασύνδεση της μπάντας αδύνατο να ολοκληρωθεί. Παρ' όλα αυτά το όραμα της επαναφοράς των GIANT στο προσκήνιο, με ένα line up άξιο ηχογραφήσεων και περιοδειών και φυσικά με τη δυνατότητα που προσφέρει η παραγωγή ενός τεράστιου μουσικού κληροδοτήματος, είχε ήδη αναπτυχθεί, μέχρι που έγινε προφανές ότι ο Dann Huff δεν θα μπορούσε πια να είναι πλήρες μέλος αυτής της ιδέας, αν και λάτρευε ό,τι είχε να κάνει με τους GIANT.
Αποτέλεσμα αυτού ήταν τα original μέλη, ο ντράμερ David Huff και ο μπασίστας Mike Brignardello να ξεκινήσουν μια ατελείωτη αναζήτηση για τους σωστούς μουσικούς που θα μπορούσαν να πλαισιώσουν τους ανανεωμένους GIANT. Και στο τέλος το λαχείο έπεσε στον εξαιρετικά ταλαντούχο τραγουδιστή Terry Brock (Strangeways, Seventh Key κ.ά.) και στον κιθαρίστα John Roth (Winger).
Τον Απρίλιο του 2009 η μπάντα ξεκίνησε να γράφει και να ηχογραφεί τα sessions του νέου άλμπουμ, με τον ίδιο τον Dann Huff να συμμετέχει σ' αυτά, συν-γράφοντας με το καινούργιο line up της μπάντας την εξαιρετικά πιασάρικη μπαλάντα Our Love και τα in your face rock τραγούδια Double Trouble, Plenty of Love, Save Me. Ακόμα ο Dann πρόσφερε κομμάτια από τον δικό του κατάλογο, όπως το ομότιτλο τραγούδι του άλμπουμ, Through My Eyes (το οποίο συνέγραψε με τον τεράστιο Mark Spiro) και το Two Worlds. Αργότερα βοήθησε στις κιθάρες στο Save Me και στο Believer (Redux), κομμάτι το οποίο έγραψαν οι Erik Martensson και Robert Sall των W.E.T. μαζί με τον Miqael Persson (τα Never Surrender και Prisoner of Love είναι επίσης καρποί της Martensson - Persson συνεργασίας).
"Έχουμε δουλέψει τόσο σκληρά και είμαστε τόσο χαρούμενοι και περήφανοι γι' αυτόν τον δίσκο, μαζί με τον Dann", λέει ο David Huff και πραγματικά, όλα, παραγωγή, τραγούδια και ερμηνείες, αποδεικνύονται "δυνατά" και πολλά υποσχόμενα. Και συμφωνώ και με την επιλογή των νέων μελών. Οι Terry Brock και John Roth είναι αξιόλογοι μουσικοί και έχουν κριθεί εδώ και δεκαετίες για τις πολύ καλές δουλειές τους. Επίσης χαίρομαι ιδιαίτερα που τα original μέλη της μπάντας δεν διάλεξαν κάποιους "κλώνους" του Dann, όπως έκαναν άλλες μπάντες στο παρελθόν προς αντικατάσταση των frontmen τους (ονόματα δεν λέμε, μπάντες δεν θίγουμε...), ΑΛΛΑ... για μένα προσωπικά (και ίσως όχι μόνο) ο Dann Huff ήταν, είναι και θα είναι η ψυχή του ρομαντικού, δυνατού αλλά καθόλου σιωπηλού (βλέπε strong, silent type) ΓΙΓΑΝΤΑ της melodic hard rock σκηνής! We miss you Dann! Come back!!!
Line up
Terry Brock - φωνητικά, John Roth - κιθάρες, Mike Brignardello - μπάσο, David L. Huff - ντραμς.
Guests: Dann Huff - κιθάρες ("Believer (Redux)" & "Save Me"), Tim Lauer, Jack Holder - πλήκτρα
Tracklist
01 - Believer (Redux), 02 - Promise Land, 03 - Never Surrender, 04 - Our Love, 05 - Prisoner Of Love, 06 - Two Worlds, 07 - Plenty Of Love, 08 - Through My Eyes, 09 - I'll Wait For You, 10 - Dying To See You, 11 - Double Trouble, 12 - Complicated Man (bonus track, διαθέσιμο μόνο στην πρώτη έκδοση του cd - digipack), 13 - Save Me.
Επίσης περιέχεται και το "The Making of Promise Land" σαν interactive multimedia bonus.
Το "Promise Land" μιξαρίστηκε από τον Ben Fowler (Van Zandt, Cher, Meat Loaf) και έγινε mastered από τον Joe Palmaccio (κάτοχος 3 Grammy Awards).
Σοφία Ρεντούμη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...