Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

RUSH:“Exit…Stage Left”(Classic Live Album-1981)

Oι Καναδοί prog rockers RUSH ξεκινώντας δημιουργικά τη δεκαετία του ’80 αποφάσισαν μετά το εξαιρετικό “Moving Pictures” να κυκλοφορήσουν τότε το δεύτερο live album τους με τίτλο “Exit…Stage Left” (είχε προηγηθεί το All the Worlds Is A Stage το 1976).
Το συγκρότημα είχε μπει για τα καλά στη νέα και καλύτερη του φάση κατά την άποψη μας και έδειχναν ώριμοι για μεγάλα πράματα τα οποία και φυσικά πέτυχαν. Στο συγκεκριμένο live πρωταγωνιστεί ο άνθρωπος ορχήστρα Geddy Lee(φωνή, μπάσο, synthesizers, ρυθμικές κιθάρες)ο οποίος καταφέρνει να εντυπωσιάσει για άλλη μια φορά με το εμπνευσμένο παίξιμο του. Όμως και ο κιθαρίστας Alex Lifeson με τις εκρηκτικές heavy επιθέσεις του ξαφνιάζει ευχάριστα πάνω στη σκηνή όπως και ο μοναδικός Neil Peart στα τύμπανα συναρπάζει με την τεχνική και το αστείρευτο ταλέντο του με αποκορύφωμα το σόλο του στο “YΥΖ”.
Μικροί ύμνοι είναι τα περισσότερα τραγούδια του άλμπουμ όπως τα "Spirit of Radio," "Tom Sawyer," "Xanadu," "The Trees," "Closer to the Heart," και "Jacob's Ladder". Όσοι αγαπάνε το progressive rock καταλαβαίνουν πολύ καλά ότι το “Exit…Stage Left” αναδεικνύει χωρίς φτηνούς εντυπωσιασμούς το live μεγαλείο του κορυφαίου τρίο και το κάνει απαραίτητο στις δισκοθήκες όλων εκείνων που θέλουν να αυτοαποκαλούνται ροκ οπαδοί.
Να σημειώσουμε ότι το τραγούδι “A Passage To Bangkok” δεν υπάρχει στην original έκδοση του cd ενώ στη βιντεοκασέτα που είχε κυκλοφορήσει εκείνη την εποχή ό τίτλος του συγκεκριμένης κυκλοφορίας ήταν διαφορετική.
Επίσης το “Exit…Stage Left” έχει ψηφιστεί στα καλύτερα δέκα live album όλων των εποχών για το περιοδικό Classic Rock Magazine.
Tα περισσότερα τραγούδια είχαν ηχογραφηθεί από συναυλίες που έδωσαν στο Μόντρεαλ και το Κεμπέκ του Καναδά ενώ μερικά από την περιοδεία που έκαναν στην Μεγάλη Βρετανία. Παραγωγός είναι ο περίφημος Τerry Brown και ο διπλός Live δίσκος σκαρφάλωσε στο top-ten των καταλόγων επιτυχιών της Αμερικής.
TRACK LISTING:1)Spirit of Radio, 2)Red Barchetta, 3)YYZ, 4)Closer to The Heart, 5)Beneath, Between and Behind, 6)Jacob’s Ladder, 7)Broon’s Brane, 8)The Trees, 9)Xanadu, 10)Freewill, 11)Tom Sawyer, 12)La Villa Strangiato.
ΜΕΛΗ:Geddy Lee(φωνή, μπάσο, synthesizers), Alex Lifeson(κιθάρα), Neil Peart( ντραμς).
Γράφει ο Φώτης Μελέτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...