Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

GYPSY 83 - Soundtrack (2003)

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ...
Τι μπορεί να βοηθήσει μια γυναίκα να ξεπεράσει τους φόβους, τα άγχη και τα τραύματα μιας ζωής; Μήπως η μουσική της STEVIE NICKS; (εδώ πέφτει η δική μου πρόποση!)
Η Gypsy (Sara Rue) είναι μια γυναίκα γύρω στα 25 που είναι ακόμα συναισθηματικά κολλημένη στην εφηβεία (υπάρχουν και χειρότερα, Gypsy, πίστεψέ με!), της οποίας η δουλειά σε ένα drive-through μαγαζί εμφάνισης φωτογραφιών δεν είναι κάτι άξιο αναφοράς και που το μόνο της ενδιαφέρον στη ζωή είναι η μουσική της ντίβας των FLEETWOOD MAC, STEVIE NICKS.
Η Gypsy έχει ξεπεράσει κατά πολύ τη συλλογή δίσκων του αγαπημένου της ειδώλου, ενώ λατρεύει να ντύνεται σαν κι αυτήν τραγουδώντας δυνατά τα τραγούδια της, αποδίδοντάς της με τον δικό της τρόπο φόρο τιμής εν ζωή. Ο μοναδικός φίλος της Gypsy είναι ο Clive (Kett Turton), ένας παράξενος γκοθάς έφηβος (ο οποίος βρίσκεται στη διαδικασία αποδοχής της ομοφυλοφιλίας του) που απολαμβάνει να περιφέρεται στα νεκροταφεία, όπου αυτός και η Gypsy μπορούν να τραγουδάνε και να απαθανατίζουν στην κάμερα του Clive τα αγαπημένα τους τραγούδια.
Μια μέρα, καθώς σερφάρει στο internet, ο Clive ανακαλύπτει μια ιστοσελίδα που διαφημίζει το "Night of 1000 Stevies" (πραγματικό event που διοργανώνεται κάθε Μάιο στη Νέα Υόρκη, μπορείτε να το τσεκάρετε εδώ http://www.mothernyc.com/stevie) σε ένα νάιτ κλαμπ της Νέας Υόρκης, στο οποίο κάθε μιμητής της Stevie είναι καλοδεχούμενος να τραγουδήσει προς τιμήν της και να διεκδικήσει ένα βραβείο. Ο Clive είναι πεπεισμένος ότι αυτό το event είναι κάτι που η Gypsy δεν πρέπει να χάσει, αν και έχουν μόνο 4 μέρες για να προετοιμάσουν το νούμερό τους και να ταξιδέψουν από το Sandusky του Ohio στο Μεγάλο Μήλο (Νέα Υόρκη). Εκτός αυτού η Gypsy έχει τα δικά της θέματα να λύσει ως αναφορά τη Νέα Υόρκη μια που εκεί είχε μετακομίσει η μητέρα της, Velvet, όταν εγκατέλειψε την οικογένειά της πολλά χρόνια πριν, για να κυνηγήσει το δικό της καλλιτεχνικό όνειρο.
Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους οι δύο φίλοι θα γνωρίσουν αρκετούς πολύχρωμους χαρακτήρες ανθρώπων οι οποίοι θα παίξουν καταλυτικό ρόλο στην προσωπική τους ανάπτυξη. Αυτοί οι χαρακτήρες περιλαμβάνουν έναν σέξι Amish δραπέτη (Anson Scoville), μια αλκοολική, πρώην lounge τραγουδίστρια wannabe και νυν karaoke τραγουδίστρια μιας μικρής πόλης (η πολύ γνωστή και υπέροχα παράξενη Karen Black) και μια παρέα από απεχθή αγόρια μιας κολεγιακής αδελφότητας.
Το GYPSY 83 είναι η πρώτη ταινία του σκηνοθέτη Todd Stephens, μετά την τρομερή επιτυχία της ταινίας Edge of Seventeen (σας θυμίζει κάτι ο τίτλος;), η οποία έκανε πρεμιέρα το 2001 στο LA Outfest, ένα φεστιβάλ αφιερωμένο αποκλειστικά σε ταινίες με ομοφυλοφιλικά θέματα. Ο ίδιος λέει χαρακτηριστικά στη σημείωσή του στο soundtrack: "Αφιερώνεται σε όλους τους τσιγγάνους (και τσιγγάνες εννοείται) που βρίσκονται στον μακρύ και με πολλές στροφές δρόμο του "ν' αγαπήσουν τον εαυτό τους γι' αυτό που είναι".
Ο άνθρωπος τα είπε όλα. Τι παραπάνω να πω εγώ από το ότι η ταινία είναι must και το σάουντρακ υπέροχο, με μια Sara Rue να δίνει ρεσιτάλ ηθοποιίας και τραγουδιού μαζί, μια Karen Black πραγματική απόλαυση για τ' αυτιά μας και γενικά ένα ροκ συνοθύλευμα καλής ποιοτικής μουσικής. Το αγαπημένο μου τραγούδι είναι το "Voice So sweet" το οποίο έχει τραγουδήσει η ίδια και το οποίο ως Gypsy αφιερώνει στη μητέρα της. Ακούστε το και θα με θυμηθείτε!
Σημείωση: Κάπου διάβασα ότι o manager της Stevie Nicks δεν επέτρεψε να ακουστεί κανένα τραγούδι της στην ταινία (με τη δική της φωνή εννοείται). Αν αυτό αληθεύει τότε ένα μόνο έχω να πω, όσο κι αν τη λατρεύω: "Μεγάλο λάθος, Stevie!".
Tracklist επίσημου soundtrack:
1. "Pieces" (Claire Voyant), 2. "Talk to Me" (Diva Destruction), 3. "Doing the Unstuck" (The Cure), 4. "Walking in the Jungle" (Karen Black), 5. "Eccentricity" (Magenta), 6. "Nothing Special" (Mechanical Cabaret), 7. "Twenty-Four Years" (Claire Voyant), 8. "I Want a Lip" (Karen Black), 9. "Severance" (Bauhaus), 10. "Dilaudid" (Postponed) (Velvet Acid Christ), 11. "Suffer in Silence" (Apoptygma Berzerk), 12. "Iolite" (Francis A. Preve Remix) (Claire Voyant), 13. "Voice So Sweet" (Sara Rue)
Tracklist ακυκλοφόρητου soundtrack:
- Crystal Sea (Che Zuro)
- Crystal Sea (Sara Rue & John Doe)
- Talk to Me (Sara Rue)
- Turn up the Radio (Autograph)
- When Sunny Gets Blue (Karen Black)
- I'm Too Sexy (Frat Boys)
- Country Road Show (John Reed Kekar)
- Surround You With Love (PJ Laquerica)
Σοφία Ρεντούμη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...