Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

PREY FOR ROCK & ROLL - Soundtrack (2003)

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ...
Το PREY FOR ROCK & ROLL είναι η ιστορία της Jacki (Gina Gershon), μιας αφοσιωμένης punk rocker frontwoman, και της γυναικείας μπάντας της ονόματι CLAM DANDY, που προσπαθούν να γίνουν διάσημες μέσα από τη σκηνή των LA club στα τέλη της δεκαετίας του '80. Μετά από 10 χρόνια περιφρόνησης από μουσικούς παραγωγούς η Jacki και η μπάντα της ελπίζουν τώρα σε έναν παραγωγό που τους υπόσχεται μια ακρόαση και ένα πιθανό συμβόλαιο.
Με τα γενέθλιά της να πλησιάζουν η Jackie πρέπει να πάρει μια γρήγορη απόφαση για το αν πρέπει ή όχι να κρατήσει την υπόσχεση που είχε δώσει στον εαυτό της πριν από μια δεκαετία: Να παρατήσει τη μουσική (ως επάγγελμα) στα 40 της αν δεν τα έχει καταφέρει μέχρι τότε.
Η απόφαση αυτή γίνεται πολύπλοκη όταν παλιά μυστικά, φρούδες ελπίδες και προσωπικές τραγωδίες απειλούν να διαλύσουν τη μπάντα και την εμπιστοσύνη που έχουν χτίσει μεταξύ τους. Τελικά η μπάντα πρέπει να βρει τη δύναμη μέσα από τη μουσική, που είναι και το πάθος τους και η οποία τους εμπνέει να κυριαρχήσουν.
Μέσα από την ταινία, η οποία είναι σκηνοθετημένη από τον Alex Steyermark, προβάλλεται η πραγματική, διαχρονική ζωή μιας αφοσιωμένης ροκ μπάντας -punk, hard rock, metal κ.λπ. δεν έχει σημασία- (γυναικείας ή αντρικής επίσης αδιάφορο). Όταν λέω πραγματική εννοώ μακριά από το glamour και την ψεύτικη ασφάλεια των χολιγουντιανών ταινιών, παρότι δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την ποιότητα σκηνοθεσίας, ερμηνείας ηθοποιών, φωτογραφίας κ.λπ. αυτών. Και όταν λέω διαχρονική εννοώ ως αναφορά τους προβληματισμούς, τα προβλήματα και την καθημερινότητα που έχει μια rock μπάντα που προσπαθεί ν' ανέβει στο καλλιτεχνικό στερέωμα. [Κι αν αμφιβάλλετε για το πόσο πραγματική ή διαχρονική είναι, ρωτήστε έναν οποιοδήποτε φτωχό (όχι τω πνεύματι αλλά τω χρήματι) μουσικό να σας πει τη δική του γνώμη].
Το soundtrack επίσης πολύ καλό με μια Gina Gershon να τα δίνει όλα επί σκηνής (και όχι μόνο)! Όλα τα τραγούδια του επίσημου soundtrack είναι γραμμένα από την Cheri Lovedog (βλέπε Trivia) και ερμηνευμένα από τη μπάντα της ταινίας. Το αγαπημένο μου είναι το "Every 6 Minutes". Η παραγωγή του soundtrack έγινε από τον Stephen Trask τον συγγραφέα του βιβλίου "Hedwig and the Angry Inch" (με το οποίο θα ασχοληθούμε μελλοντικά).
Αν θέλατε πάντα να ρίξετε μια κρυφή ματιά στην πραγματική ζωή αυτών που κυνηγούν το αμερικάνικο rock'n'roll όνειρο, αυτή είναι η ευκαιρία σας!
Trivia:
- Η Gina Gershon ερμηνεύει όλα τα live φωνητικά στην ταινία.
- Η Gina Gershon πήρε μαθήματα κιθάρας από την (τεράστια) Joan Jett όταν προετοιμαζόταν για την ταινία.
- Για να προμοτάρει την ταινία η Gina Gershon έκανε τουρνέ με μια backup μπάντα. Από αυτή την τουρνέ βγήκε η παραγωγή ενός ντοκιμαντέρ (σε επεισόδια) και το οποίο ονομάζεται "Rocked with Gina Gershon" (2004).
- Η ταινία βασίζεται κατά το ήμισυ στην αυτοβιογραφία της rock τραγουδίστριας Cheri Lovedog και τις δικές της εμπειρίες στη rock business.
Σημείωση: Πριν ασχοληθεί η Cheri επαγγελματικά με τη μουσική (ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες για τη ζωή της υπάρχουν εδώ: http://www.imdb.com/name/nm1118858/bio) ήταν μέλος της Αμερικανικής Ακτοφυλακής στο Τμήμα "Αναζήτησης, Διάσωσης και Επιβολής του Νόμου", όπου υπάρχει το εξής motto: "Αν κινείται, λάδωσέ το, αν δεν κινείται, βάψτο". Δεν ξέρω για σας αλλά εγώ το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον motto!
Tracklist επίσημου soundtrack:
1. Ms. Tweak, 2. Give me, 3. Stupid Star, 4. Prey For Rock & Roll, 5. 4 Into 3, 6. The Ugly, 7. Pretty Pretty, 8. Every 6 Minutes, 9. My Favorite Sin, 10. Sam, 11. That Was Me, 12. Bitter Pill, 13. Punk Rock Girl, 14. Post Nuclear Celebration Party.
Tracklist ακυκλοφόρητου soundtrack:
- I Never (The Angoras)
- Hooked on a Feeling (Gina Gershon & Shelly Cole)
- I Wanna Be Your Dog (The Stooges)
- Juiced Up (The Friggs)
- Oh Yeah (Texas Terri & The Stiff Ones)
- Don't Give Up On Me (Solomon Burke)
- You Know (The Amazombies)
- My Static (Fabulous Disaster)
- Mindtrip (X-Girl 13)
- Women Should Be Wilder (Texas Terri & The Stiff Ones)
Σοφία Ρεντούμη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...