Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

HALFORD: “Made of Metal”

Αναδημοσίευση από το www.rockway.gr
Μεγάλη προσωπικότητα με τεράστια πορεία που δε χωράει αμφισβήτηση. Από την καταιγίδα των Fight και τους πειραματισμούς των Two, έως την επιστροφή με διαστάσεις θριάμβου με τον πρώτο solo του δίσκο, ο Halford δε σταμάτησε να απασχολεί τους απανταχού metalheads, είτε λάμβανε θετικά, είτε αρνητικά σχόλια.
Προσωπικά θεωρώ τα “Resurrection” και “Crucible” ως σημαντικές παρακαταθήκες στη solo καριέρα του και εν μέρει προβληματίστηκα με την επανένταξή του στους Judas Priest, ενώ οι φόβοι μου επιβεβαιώθηκαν με τις σχετικά μέτριες τελευταίες κυκλοφορίες τους.

Στο μεταξύ όμως ο Halford δεν επαναπαύτηκε στις (πολλές ομολογουμένως) δάφνες του, και ίδρυσε τη δική του εταιρεία, ονόματι “Metal God Records”. Πέρυσι έβγαλε στην αγορά το “Winter Songs” (ουδέν σχόλιο) και φέτος μας παρουσιάζει το νέο του, τέταρτο, solo πόνημά του, υπό τον τίτλο “Made of Metal”.

Γενικά τέτοιου τύπου τίτλοι εν έτει 2010 φαντάζουν οπισθοδρομικοί, και μάλλον κάπως έτσι θα χαρακτήριζα και το συγκεκριμένο album.

Η φρεσκάδα του “Resurrection” και η έμπνευση του “Crucible”, δίνουν τη θέση τους στην παρελθοντολαγνεία και θεωρώ πως είναι κατάλληλη η στιγμή οι ανά των κόσμο Priest fans να πανηγυρίσουν, μιας και έχουμε να κάνουμε με ένα δίσκο που κάλλιστα θα μπορούσε να είχε κυκλοφορήσει στη δεκαετία των 80s.

Ο Halford και ο Roy Z αποφάσισαν να ηχογραφήσουν ένα δίσκο, φόρο τιμής στις παλιές και κλασσικές φόρμες του heavy metal, με σαφέστατες αναφορές στο Priest- ικό παρελθόν του “metal god”, και το κατάφεραν!

Νοσταλγικό και συνάμα ποιοτικό, με απλές συνθέσεις που θυμίζουν άλλες (καλές) εποχές. Σίγουρα δεν είμαι υπέρ στην επαναφορά δοκιμασμένων συνταγών τόσα χρόνια μετά, αλλά όταν γίνεται τόσο επιτυχημένα, οφείλω να παραδεχτώ και να αναγνωρίσω την προσπάθεια.

Το “Made of Metal” δε θα αλλάξει σε καμία περίπτωση κάτι στο μουσικό τοπίο, αλλά θα ακουστεί πάμπολλες φορές από όσους έχουν νοσταλγήσει ένα αξιόλογο album κλασσικού heavy metal, που δεν πρωτοτυπεί μεν, αλλά δηλώνει ευθαρσώς τις περήφανες ρίζες του. Τα “Fire and Ice”, “Like There’s No Tomorrow”, “We Own the Night”, “Thunder and Lightning”, “Twenty- Five Years” και “The Mower” αποτελούν τα μεγάλα ατού του “Made of Metal” και ο Halford στέκεται δικαιωματικά στον heavy metal θρόνο του, παρά την ηλικία του.

Αν έπρεπε να συνοψίσω την κριτική μου σε μια μονάχα πρόταση, θα έλεγα πως έχουμε να κάνουμε με τον καλύτερο δίσκο Judas Priest που έχει βγει μετά το “Painkiller” και άμα η εν λόγω κυκλοφορία έβγαινε κάπου στα 80s, θα μιλούσαμε για έναν (ακόμη) συνθετικό θρίαμβο της μπάντας, και ας φέρει μονάχα το λογότυπο του Halford.

Στέφανος Στεφανόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...