Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Η κινηματογραφική ιστορία των Runways


Aναδημοσίευση από το www.rockway.gr
Δε χρειάζεται να επεκταθώ στο ποιες ήταν οι Runaways, μιας και ως Rockway, έχουμε παρουσιάσει την ιστορία τους! Τώρα όμως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και για όσους βαριούνται να διαβάζουν, θα ζήσουν τη πορεία της all female rock band, στη μεγάλη οθόνη και φυσικά μαζί με αυτό θα ακούσουν και το εξαιρετικό soundtrack αυτής!
Πριν όμως ξεδιπλώσουμε το μουσικό μέρος της, θα ήθελα να σας πω μερικά πραγματάκια για την ιδία τη ταινία και το cast, το οποίο δε σας κρύβω, ότι με εξέπληξε! Εδώ είναι που ταιριάζει αυτό που λένε.. “βρε πως έχει μεγαλώσει..”!!
Όχι πριν πολλά χρονιά (ή έτσι μου φαίνεται), έβλεπα τη ταινιάρα “Man on Fire”, με πρωταγωνιστή τον Denzel Washington και τη πρωτοεμφανιζόμενη τότε Dakota (όνομα κι αυτό.!) Fanning και σκεφτόμουν τι όμορφο κοριτσάκι είναι αυτό και πως αν έκανα ποτέ παιδιά, μια τέτοια κόρη θα ήθελα!
Και ξαφνικά τη βλέπω τώρα και από παιδί έχει γίνει ένα μωρό.. όλα τα λεφτά!!! Και σκέφτομαι πως ή τα χρονιά πέρασαν και δε το πήρα χαμπάρι, ή τη ταΐζουν λίπασμα!!
Η Dakota λοιπόν υποδύεται τη Currie και η Kristen Stewart, ως δεύτερη έκπληξη στο ρόλο της Joan Jett, γνωστή από το blockbuster “Twilight”! Και λέγοντας έκπληξη, εννοούσα, πως δε θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ τη συγκεκριμένη γλυκανάλατη ηθοποιό να παίζει μια άγρια rock star! Και όμως.. Ακολουθεί στο ρόλο του παραγωγού, Kim Fowley ο Michael Shannon (8 Mile, Vanilla Sky) και στο ρόλο της Lita Ford η Scout Taylor-Compton. Η ταινία αν και αυτοβιογραφική, δε λέει πάντα την αλήθεια και αφήνει απ’ έξω πολλές φορές τα κακώς κείμενα και δυστυχώς παλαντζάρει προς τη πλευρά της Fanning δίνοντας της πιο κεντρικό ρόλο, όμως οι ερμηνείες και τον δυο, Dakota-Stewart, τη σώζουν σε αρκετά σημεία! Από πλευράς μουσικής, δε μπορεί να είναι κανείς δυσαρεστημένος, με τα 34 τραγούδια που τη “ντύνουν”, αν και το official soundtrack, περιέχει μονό τα 14, με διάρκεια 50 λεπτά! Θα ακούσετε από Joan Jett, David Bowie, The Stooges, Sex Pistols και The Runaways φυσικα! Στη ταινία τραγουδούν και οι ίδιες οι πρωταγωνίστριες με επιτυχία!
Νομίζω πως, ως προσπάθεια είναι αρκετή, ώστε να τραβήξει τη προσοχή μας και να στηρίξουμε και τη ταινία, αλλά και ιστορικά ίσως, να αποκτήσουμε τη μουσική της, ως ένα ακόμη στολίδι στη δισκοθήκη μας!
Και ίσως, υποστηρίζοντας την, να ανοίξει το δρόμο και για άλλες Hollywoodιανές παραγωγές, με θέμα rock/metal μουσικούς και μπάντες!
TRACKLIST: “Roxy Roller”-Nick Gilder
“The Wild One”-Suzi Quatro
“It’s a Man’s Man’s Man’s World”-MC5

“Rebel Rebel”-David Bowie

“Cherry Bomb”-Dakota Fanning

“Hollywood”-The Runaways

“ California Paradise ”-Dakota Fanning
“You Drive Me Wild”-The Runaways

“Queens of Noise”-Dakota Fanning-Kristen Stewart

“Dead and Justice”-Dakota-Kristen
“I Wanna Be Your Dog”-The Stooges

“I Wanna Be Where The Boys Are”-The Runaways Live in Japan

“Pretty Vacant”-Sex Pistols

“Don’t Abuse Me”-Joan Jett
Μιχάλης Κανακουσάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...