Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

ΙΟΝ: "Ιmmaculada"

Το όνομα και μόνο DUNCAN PATTERSON είναι το εισιτήριο χωρίς επιστροφή στο μουσικό ταξίδι της περιπλάνησης. Και βέβαια πώς να θες να γυρίσεις πίσω όταν οι ήχοι που θα σε συντροφέψουν θα σε σαγηνέψουν.
Τα μαγικά και τα βότανα του από νότες και συνθέσεις θα σε παρασύρουν σε ένα απίστευτα μακρινό ταξίδι. Εκεί που ο χρόνος σταματά και γίνετε το τώρα, εκεί όπου θα ενωθούν όλες οι πατρίδες του κόσμου με ηχοχρώματα που μόνο ο DUNCAN μπορεί να τα αναμείξει με τόση μελωδική προσοχή.δημιουργώντας το "Immaculada".
Τέσσερα χρόνια μετά από το "Madre, Protegenos", είναι πάλι δίπλα μας σαν να μην έλειψε και ποτέ. Περιηγητής στην αναζήτηση μουσικών εκφράσεων, θα συλλέξει τα μουσικά όργανα και τις ξωτικές φωνές που θα γίνουν συνταξιδιώτες σου. Ιδιόρρυθμος και λατρεμένος DUNCAN PATTERSON διαλέγει τον δικό του προορισμό περνώντας από πολλά μέρη του πλανήτη, και γράφει το άλμπουμ. Οι προσωπικές του εμπειρίες την συγκεκριμένη περίοδο της ζωής του θα χαρτογραφηθούν στο "Immaculada" σε μορφή μπαλάντας.
Το άλμπουμ γράφτηκε μεταξύ Ελλάδας & Ιρλανδίας , οι ρυθμοί και ο μουσικός προσανατολισμός σε οδηγούν στην Κέλτικη κουλτούρα και στην Μεσογειακή ομορφιά και γαλήνη.
Ένα άλμπουμ μυστηριακό, ατμοσφαιρικό χωρίς να είναι κατατονικό, γοητευτικό, αρμονικό και σε συνδυασμό με την υπέροχα αερική και γλυκιά φωνή της LISA GUTHBERT, θα σε οδηγήσει στα στενά της Ιρλανδικής γης. Συνοδεία θα είναι η AOIFE GUTHBERT, MARK KELSON από τους "OF THE ETERNAL",την gothic-alternative VIC ANSELMO.
Στο άλμπουμ θα μπορέσεις να ακούσεις φωνές και χαρακτηριστικά από μέρη στα οποία ο DUNCAN περνάει και χάνετε, Αργεντινή, Βραζιλία, Μεξικό, και Ρουμανία. Από το πολύπλευρο μουσικό ταλέντο του θα ακούσεις ήχους όπως, φλάουτο, βιολί, τσέλο, πιάνο, λίγα κρουστά και βέβαια πάνω από όλα το χαρακτηριστικό "μαντολίνο" του.
Ο DUNCAN PATTERSON είναι η περίπτωση του μουσικού που θέλεις να παρακολουθείς. Έχοντας σχεδόν 20 χρόνια μουσικής πορείας η οποία δεν ήταν πάντα σε αυτό το ύφος αν αναλογιστείς πως η 7ετία του στους ANATHEMA δεν το χαρακτήριζε και τόσο πράο και ήρεμο. Όσο για την πορεία του με τους ANTIMATTER, η οποία ήταν και αυτή 7ετής υπήρξε η αρχή μιας άλλης διαφορετικής διαδρομής.
Ο PATTERSON παίζοντας bass, guitars, keyboards, celtic harp, mandoline σε προσκαλεί να αφεθείς σε αυτήν την μοναδική διαδρομή εξισορρόπησης, καλού-κακού, φωτός-σκιάς, σωτηρίας και απώλειας. 8 μαγικές συνθέσεις μεταξύ αυτών instrumental κομμάτια.
Immaculada /Temptation / Adoration / Damhsa Na Gceithre Ghaoth / Invidia / Cetatea Cisnadioara / The Silent Stars / Return To Spirit. Δεν είναι η σιγανή προσέγγιση του χειμώνα που σου υπόσχεται αυτό το ταξίδι, είναι η γνώση του οδηγού στον μουσικό αυτό προορισμό.
Across the stream, Decembers child, This tranquil place where murmers die, The frigid air, a twilight kiss, The deepest peace, the quiet earth combine. (The Silent Stars)
ΕΛΕΝΗ ΛΙΒΕΡΑΚΟΥ (www.rockway.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...